Ιδιοκτήτρια λούνα παρκ: Αν υπάρχουν ευθύνες εκ μέρους μου να με κρεμάσουν

 «Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου να με κρεμάσουν! Θρηνώ για το κορίτσι… Την ήξερα από μικρό παιδί. Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δω τι ακριβώς συνέβη. Είμαι συγκλονισμένη» δήλωσε η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ μιλώντας στο Star. Στο εν λόγω λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου, βρήκε τραγικό θάνατο μία 13χρονη, η οποία εκτοξεύτηκε από μηχάνημα στο οποίο βρισκόταν και διασκέδαζε μαζί με φίλους της.

Η οικογένεια του 13χρονου κοριτσιού ζήτησε και πήρε από τον δήμο του Αλμυρού όλα τα πιστοποιητικά και την αδειοδότηση του λούνα παρκ. Άμεσα, οι τρεις εμπειρογνώμονες που έχουν οριστεί πρόκειται να ελέγξουν το «χαλί» ώστε να διαπιστώσουν αν το μηχάνημα είχε πρόβλημα. «Παραδώσαμε στον εισαγγελέα ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κατά την άποψη μου τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια» δήλωσε, σύμφωνα με το Star, ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Πολύωρη ήταν η κατάθεση του 27χρονου χειριστή του μοιραίου μηχανήματος. Ο άνδρας από το Μπαγκλαντές κατέθετε επί τέσσερις ώρες στους αστυνομικούς για το πώς γίνεται η εγκατάσταση, η συντήρηση και η λειτουργία των μηχανημάτων, με τα οποία ασχολείται, όπως είπε, εδώ και 10 χρόνια. Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το Star, ο 27χρονος ανέφερε πως το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά, είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. Στην κατάθεσή του ανέφερε πως εκτός από χειριστής, είναι και ο συντηρητής του μηχανήματος. Υποστήριξε πως αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

«Μου φώναξαν να σταματήσω γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου τέσσερα άτομα και έφυγα γιατί τρόμαξα», πρόσθεσε.

About Author