ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα εξουσίας με “ανύπαρκτη” νεολαία; – Το σχέδιο Τσίπρα για ανασυγκρότηση

Αναγκαία και ικανή συνθήκη για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει την προοπτική που επιθυμεί είναι η ανασυγκρότηση των δομών της νεολαίας. Είναι απορίας άξιο πως ένα κόμμα που έχει ασκήσει εξουσία για 4,5 χρόνια και έχει αναδειχθεί ως ο ένας εκ των δυο ισχυρών πόλων εξουσίας, να καταποντίζεται κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές. Το “Μπλόκο” που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια “αναζητείται” κάθε φορά στις κάλπες των αμφιθεάτρων με τα ποσοστά του να είναι απογοητευτικά και οριακά άνω του 1%.

Δεν κατάφερε ποτέ η Κουμουνδούρου να οργανώσει μια δυνατή και ισχυρή νεολαία μέσα στα ανώτατα ιδρύματα σε αντίθεση με την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ που μεσουρανούν όλα τα τελευταία χρόνια.

Τι λένε κορυφαία στελέχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Από τη στιμγή που το 38% των ψηφοφόρων ηλικίας 17-34 ετών στήριξαν το κόμμα στις τελευταίες εκλογές είναι μονόδρομος η νεολαία να ανασυνταχθεί και να αποτελέσει τον πυρήνα των μελών που θα εγγραφούν το επόμενο διάστημα.

Με αυτό το σκεπτικό ο πρόεδρος του κόμματος βρέθηκε χθες στο Μεταξουργείο και συζητήσε για δυο ώρες με τα στελέχη της νεολαίας. Ο ίδιος, άλλωστε και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει πολλά στελέχη της νεότερης γενιάς που συμμετείχαν σε κορυφαίες κυβερνητικές και στελεχιακές θέσεις στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής της Γραμματείας της νεολαίας λίγο μετά τις εκλογές, όμως σε αυτή τη φάση το σημαντικό είναι να ληφθούν αποφάσεις. Οι διεργασίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονες ενόψει του φεστιβάλ “Σπούτνικ” που θα διεξαχθεί στα τέλη του μήνα (28-30 Σεπτεμβρίου) παρουσία του Αλέξη Τσίπρα με στόχο να πραγματοποιηθούν οι μέγιστες δυνατές συνεργασίες με χώρους προοδευτικούς, αριστερούς και οικολογικούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεολαίοι θα έχουν ως κεντρικό θέμα στην εκδήλωσή τους την κλιματική αλλαγή και θα υπάρξει παράλληλη καμπάνια εγγραφής νέων μελών.

Οι νέοι θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα και τον “ψηφιακό μετασχηματισμό” του ΣΥΡΙΖΑ, ένα project που επιμελείται ο Αλέξης Χαρίτσης. Την Παρασκευή στην Κουμουνδούρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για αυτό το θέμα και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας ομάδας που θα εκμεταλλευτεί όλα τα εργαλεία που δίνει το διαδίκτυο, ώστε ένας παράλληλος διάλογος να αναπτυχθεί μέσω μια πλατφόρμας.

Στα τέλη του χρόνου, το αργότερο τον Δεκέμβριο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το Συνέδριο της νεολαίας του κόμματος.

Πηγή: newpost.gr

About Author