Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια- Σε ετοιμότητα για εκκένωση οικισμών

Μαίνεται από τα ξημερώματα μεγάλη φωτιά στην Εύβοια σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας με τον καπνό να φτάνει μέχρι την Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε η Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, ενώ δεν απειλείται οικισμός.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 2 ερπυστριοφόρα. Συνδράμουν δε 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί και σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δύσκολη ήταν η νύχτα και στην Ήπειρο με το καινούργιο μέτωπο να καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων όπου 26 πυροσβέστες με 6 οχήματα προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που μαινόταν στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας, με 62 πυροσβέστες με 17 οχήματα να επιχειρούν από εδάφους και 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν ρίξεις νερού από αέρος. Συνδρομή παρέχουν 1 υδροφόρα ΟΤΑ, 1 μηχάνημα έργου και εθελοντές.

Μετά τα μεσάνυχτα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στη περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης όπως στο Μετόχι της δυτικής Αχαΐας.Η τελευταία έκαιγε χαμηλή βλάστηση και βασικό μέλημα των πυροσβεστών ήταν να περιοριστεί εκεί για να μην απειλήσει την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να επέμβουν σε περίπτωση που σημειωθούν αναζωπυρώσεις.

Πολύ υψηλός παραμένει σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς ιδιαίτερα, στην Ανατολική Στερεά, στην Αττική, στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

About Author