Εξηγήσεις Ζούλα για όσα του αποδίδονται ως αναρτήσεις του στο twitter- Τι λέει για την ΕΡΤ

Εξηγήσεις στα όσα του καταλογίζονται σχετικά με το λογαριασμό του στο twitter έδωσε ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος προτάθηκε από την κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος δέχτηκε κριτική τα τελευταία 24ώρα για παλιές αναρτήσεις που είχε κάνει και για το φαινομενικό κλείσιμο του παλιού του λογαριασμού, με τον ίδιο να απαντά ότι έπεσε θύμα fake news, από accounts που αναπαρήγαγαν μια ψεύτικη ανάρτηση, υποτίθεται δική του, στην οποία φερόταν να έχει κάνει ρατσιστικό σχόλιο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί καθόλου στις αναρτήσεις που είχε κάνει για τον Ηλία Κασιδιάρη («Εύγε Ηλία. Περιέγραψες το πρόβλημα μιας ολόκληρης χώρας σε μία μόνον φράση») ή για τη Λυδία Κονιόρδου («Αν βγαίνοντας από το θερινό σινεμά πετύχαινα τη Λυδία Κονιόρδου νομίζω θα την άρπαζα από την κοτσίδα»).

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ζούλα:

“Εκ χαρακτήρος δεν συνηθίζω να απαντώ στην δημοσιογραφική κριτική -ακόμη και στην κακόπιστη- αλλά καθώς είδα ότι αναπαράγονται fake news για μένα ακόμη και από πολιτικούς, οφείλω κάποιες αυτονόητες διευκρινίσεις τις οποίες όσοι μου κάνουν την τιμή να με ακολουθούν τις γνωρίζουν.

Ο λογαριασμός μου @kzoulas στο twitter χακαρίστηκε προ μηνών και δεν είχα πρόσβαση σε αυτόν για αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχα γράψει και όταν τον ανέκτησα. Στη συνέχεια και ενώ δεν είχα καμία δραστηριότητα στο twitter, ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

Όσον αφορά ένα χυδαίο και ρατσιστικό τουιτ περί “Αφρικής και μαύρων” που μου αποδίδεται (και το είδα ξανά και εδώ στο FB), έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια από ένα parody account, το είχα διαψεύσει και τότε, και ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αναπαράγουν σήμερα ως τάχα δικό μου ποστ.

Κατά τα λοιπά όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και προφανώς γνωρίζω ότι στο εξής θα είμαι ένας εύκολος στόχος κριτικής. Πόσο μάλλον όταν δέχθηκα την μεγάλη πρόκληση να συμβάλω στην προσπάθεια ανάκτησης της αμεροληψίας της ΕΡΤ. (Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω όσους μου ασκούν προκαταβολικά κριτική, ενώ πρωταγωνίστησαν στην παρακμή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης…)”.

About Author