Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό στην Κρήτη- Η κατάσταση στο νησί μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Στον σεισμό στην Κρήτη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας αναφέρθηκε ο Ευθύμης Λέκκας, εκτιμώντας ότι «δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία».

Ο σεισμός στην Κρήτη σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης και έγινε αισθητός και στα δύο νησιά, αν και λιγότερο στη Σαντορίνη για «ειδικούς λόγους», όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

«Το καθοριστικό του στοιχείο είναι το (σ.σ. εστιακό) βάθος του», δήλωσε ο κ. Λέκκας, τονίζοντας ότι είναι «αρκετά μεγάλο».

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη είχε εστιακό βάθος στα 55 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, αλλά και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λέκκας είπε ότι το εστιακό βάθος αποτελεί το «καθοριστικό στοιχείο» του σεισμού καθώς «φτάνει μειωμένος στην επιφάνεια λόγω του βάθους της εστίας», όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ειδικός εκτίμησε ότι «δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία».

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας» και πως η δόνηση δεν συνδέεται με τους υπόλοιπους σεισμούς του τελευταίου διαστήματος.

About Author