Το Γραφείο Πρωθυπουργού παραμένει στη Θεσσαλονίκη (και) για τον…φόβο των “Μακεδονομάχων”- Επικεφαλής η Μαρία Αντωνίου

Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει πολιτικά το Μέγαρο Μαξίμου, ιδιαίτερα μετά την θεσμική στροφή στο θέμα της υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών και ενόψει της πρώτης παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός σε περίπου ένα μήνα. Το γεγονός ότι τα ίδια ακραία στοιχεία που καθύβριζαν και προπηλάκιζαν υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν τώρα αφίσες εναντίον του πρωθυπουργού με αναφορές περί “προδοσίας” είναι ένας επιπλέον λόγος.

 

Γι αυτό, άλλωστε, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τοποθετείται η Μαρία Αντωνίου. Ένα Γραφείο πρωθυπουργού το οποίο ίδρυσε ο Αλέξης Τσίπρας και τότε είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από τη Ν.Δ.

«Στόχος είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ακολουθεί το βιογραφικό της κ. Αντωνίου:

Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε Δασολογία στη Γεωπονοδασολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δασολόγος σε πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα αλλά και στο Δημόσιο, στις Διευθύνσεις Δασών Φθιώτιδας και Καστοριάς. Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς. Το 2007 εξελέγη αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

About Author