Συνάντηση για το Ελληνικό – Τι συζήτησαν Μητσοτάκης με Λάτση για την επιτάχυνση της επένδυσης

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Σπύρο Λάτση. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα. Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σημαντική αυτή επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου.

Συσκέψεις για το θέμα του Ελληνικού πραγματοποιήθηκαν χθες με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν σήμερα και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε αναφέρει σχετικά: «Τόσο στο Ελληνικό όσο και σε άλλα επενδυτικά προγράμματα, δημόσια και ιδιωτικά έργα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατέψουμε τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς όμως να εμποδίζεται η επένδυση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει αναφέρει ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των τριών ΚΥΑ έως τις 10 Αυγούστου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ότι θα υπογραφούν οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις εντός του 2019: «Το Ελληνικό θα ξεκινήσει το 2019 παρότι είναι σύνθετο έργο, με την υπογραφή όλων των ΚΥΑ» είχε τονίσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Δεν θα αλλάξουμε, διευκρίνισε, τη συμφωνία που υπάρχει σήμερα μεταξύ του επενδυτή και του δημοσίου. Πάντως, για την άδεια καζίνο είχε πει ότι θα υπάρξει νέα παράταση στο διαγωνισμό που εκπνέει την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Η νέα πολιτεία που θα δημιουργηθεί τις επόμενες δεκαετίες στο Ελληνικό θα έχει το μέγεθος της Κέρκυρας. Μια πόλη με 25.000 μόνιμους κατοίκους, μοιρασμένους σε επτά γειτονιές, και τουλάχιστον 15.000-20.000 εργαζομένους και επισκέπτες, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί ώστε να λειτουργεί σωστά, να αποκτήσει υποδομές, να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι μελέτες που έχουν κατατεθεί προς έγκριση από τη Lamda Development στο υπουργείο Περιβάλλοντος αποκρυσταλλώνουν την εικόνα της νέας πόλης στο Ελληνικό και στον Αγιο Κοσμά. Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, στο Ελληνικό θα κατασκευαστούν περίπου 10.000 κατοικίες, οι οποίες θα φιλοξενούν 24.500 μόνιμους κατοίκους.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

About Author