Τελείωσαν τα ψέμματα: Φθάνουν σήμερα στην Τουρκία οι πρώτοι S 400

Την είδηση μεταδίδει το Haber Turk: Σήμερα φτάνουν στην Άγκυρα τα πρώτα εξαρτήματα των S-400. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Haber Turk, τα εξαρτήματα του ρωσικού συστήματος έφτασαν στη στρατιωτική βάση Tver (κεντρική Ρωσία) την προηγούμενη Πέμπτη. Την περασμένη Κυριακή από τις 15.30 το μεσημέρι τα εξαρτήματα των S-400 άρχισαν να φορτώνονται στα δύο ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, που θα τα μεταφέρουν στην Τουρκία.

Χθες το βράδυ στις 21.00 ολοκληρώθηκε η φόρτωσή τους και αμέσως δόθηκε η εντολή τα αεροσκάφη να ξεκινήσουν. Και σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Άγκυρα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η 9μελής ειδική ομάδα των Ρώσων τεχνικών από τη Ρωσία, που θα εγκαταστήσει τους S-400, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, ενώ αναμένεται να καταφτάσει και άλλη μία ομάδα εντός των ημερών.

Σε πρώτη φάση θα φτάσει μόνο η κεντρική μονάδα των S-400, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα και εξαρτήματα θα παραδίδονται σταδιακά.

Υπενθυμίζεται πως πριν από 5 μέρες πάλι η Haber Turk γνωστοποιούσε πως αυτή την εβδομάδα οι πρώτοι S-400 θα έφταναν στην Τουρκία.

Την είδηση επιβεβαίωνε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας πως οι S-400 θα είναι αμέσως λειτουργικοί.

ΠΗΓΗ: Haber Turk

About Author