Βουτιές στο Βερολίνο

Βουτιές στην Βανζέε

Οι καλοκαιρινές διακοπές στη γερμανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν τα μπάνια. Η παραλία της λίμνης Βανζέε απέχει λίγες μόνο ώρες με το αυτοκίνητο από το Βερολίνο. Τις καυτές μέρες του καλοκαιριού χιλιάδες λουόμενοι καταφθάνουν καθημερινά στην περιοχή για να δροσιστούν. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες πλαζ της Ευρώπης. Η παραλία έχει μήκος πολλών χλμ. Ιδιαίτερα δημοφιλές το θέρετρο Τραβεμύντε.

Η Βάνζεε είναι μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για ιστιοπλοΐα. Απέχει από το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας μόλις 45 λεπτά. Πάνω από δώδεκα σύλλογοι φίλων της ιστιοπλοΐας έχουν την έδρα τους στην περιοχή, η οποία λόγω των καλών καιρικών συνθηκών προσφέρεται για διακοπές με σκάφη αναψυχής.

Τα κανάλια του ποταμού Σπρέε «τρέχουν» παράλληλα με τους δρόμους. Τα κανάλια κάποτε λειτουργούσαν για μεταφορά προϊόντων αλλά και για βόλτες αναψυχής. Ήδη από τη δεκαετία του 1920 οι διαδρομές στον Σπρέε κάτω από τη σκιά των δέντρων ήταν ιδιαίτερα αγαπητές. Σήμερα ειδικά σκάφη προσφέρουν στους Βερολινέζους αλλά και στους τουρίστες τη δυνατότητα να απολαύσουν όμορφες βαρκάδες στην πόλη.

About Author