Πώς έσπασαν τα ισόβια για τον πατροκτόνο στη δολοφονία της μικρής Στέλλας

Ο νέος Ποινικός Κώδικας που τίθεται σε ισχύ τις επόμενες πέντε ημέρες κι συγκεκριμένα από 1η Ιουλίου, φαίνεται πως αποτέλεσε την αιτία να «σπάσουν» τα ισόβια στην υπόθεση της μικρής Στέλλας, την οποία σκότωσε ο ίδιος της ο πατέρας, ενώ η σορός της βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Κι αυτό παρά το γεγονός πως ο παιδοκτόνος όχι μόνο σκότωσε με δόλο, σύμφωνα με την απόφαση, την 6χρονη κόρη του, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αλλά προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, σκηνοθετώντας ολόκληρη ληστεία και πετώντας το άψυχο σώμα του παιδιού σε κάδο σκουπιδιών, αφού πρώτα το τύλιξε με μια κουβέρτα.

Νομικές πηγές εξηγούν ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν είχε άλλη οδό παρά μόνο να αναγνωρίσει στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, όπως προβλέπουν οι νέες διατάξεις. Σύμφωνα με τις ελαφρυντικές περιστάσεις του νέου Ποινικού Κώδικα, «το ότι ο υπαίτιος έζησε σύννομα ως το χρόνο που έγινε το έγκλημα, περίσταση που δεν αποκλείεται από μόνη την προηγούμενη καταδίκη του για ελαφρό πλημμέλημα (άρθρ. 84 παρ. 2 περ. α). Δηλαδή, όποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο θα πρέπει να λαμβάνει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

About Author