Δίκη Χρυσής Αυγής: Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν δεν καταθέσω αυτά που θέλουν

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα όσα ακολούθησαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο 50χρονος κατηγορούμενος Γιάννης Δήμου.

Όπως υποστήριξε, δύο μέρες μετά τη δολοφονία, τον κάλεσε ο συγκατηγορούμενος του Γιώργος Τσακανίκας, φερόμενος ως υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στο σπίτι και του ζήτησε να πει ότι δεν είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά ότι «επειδή θα ανοίξουν τα τηλέφωνα, θα πεις ότι τυχαία βρέθηκες στο Κερατσίνι κι ότι εσύ προέτρεψες τον Ρουπακιά να σκοτώσει τον Φύσσα». Όταν η πρόεδρος τον ρώτησε γιατί το ζήτησαν αυτό από εκείνον, απάντησε «γιατί ήμουν ο μόνος που είχα μιλήσει με τον Ρουπακιά».

Μάλιστα ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο Τσακανίκας τον έπαιρνε για μέρες τηλέφωνο και τον απειλούσε λέγοντας «εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε».

Για τη συμμετοχή του ίδιου στην δολοφονία υποστήριξε ότι γύρω στις 11 το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 έλαβε SMS από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας, έσπευσε, είδε εκεί 67 μηχανές με άτομα που φορούσαν κράνη, συγκατηγορούμενος του, και του είπαν «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι, πάμε να τους απελευθερώσουμε». Και στη συνέχεια αποχώρησε.

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

Read Previous

Σάλος από τις δηλώσεις του προέδρου των πρωταθλητών του ΝΒΑ Ράπτορς: “Ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας”

Read Next

Βρετανία: Ο διάδοχος της Τερέζα Μέι θα γίνει γνωστός στις 23 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα