anatropinews.gr

Η οργισμένη αντίδραση της Μ. Φύσσα στη δίκη της ΧΑ: Κανείς δεν ξέρει τώρα τον Ρουπακιά

Ολοκληρώθηκε η απολογία ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, να εξανίσταται κατά του Ιω. Καζαντζόγλου. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται ότι ήταν εκείνος που ενημέρωσε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας ενώ στη συνέχεια υπήρξε συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, υποστήριξε πως δεν αληθεύουν όσα έχει πει τόσο ο τελευταίος, όσο και ο Ιω. Άγγος, δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τον 34χρονου μουσικό.

Ο Ιω. Καζαντζόγλου υποστήριξε κατά την απολογία του, πως ουδέποτε συμμετείχε ή άκουσε για συμπλοκή μέχρι το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, καθώς και το μοιραίο βράδυ είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής, τα οποία του είχε δώσει ο Γ. Ρουπακιάς λίγα λεπτά νωρίτερα. Όπως είπε, είχε ξεχάσει το κινητό του πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του Γ. Ρουπακιά επιχειρώντας να δικαιολογήσει πως βρέθηκε στο ντουλαπάκι του οχήματος. Σε αντιφάσεις έπεσε ο κατηγορούμενος και όταν κλήθηκε να απαντήσει πως ο Γ. Ρουπακιας τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ενώ ο Ιω. Άγγος πριν λίγες ημέρες είπε ότι ο Ιω. Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Κατηγορούμενος: Πήρα τηλέφωνο τον Πατέλη.

Εισαγγελέας: Σας είπε ότι «θα συναντήσετε τον Ρουπακιά στο τάδε σημείο»;

Κατηγ: Έκανα δύο κλήσεις, η πρώτη μου λέει «κλείσε γιατί έχω πρόβλημα με το μικρό». Επειδή όμως ήμουν υπεύθυνος για τη διαφήμιση, τον ξαναπήρα και του λέω «έχω πρόβλημα με τα τρικάκια» και μου λέει «πήγαινε παρ’ τα».

Εισ: Πήγατε δηλαδή χωρίς να μιλήσετε με τον Ρουπακιά;

Κατηγ: Ναι.

Εισ: Ναι αλλά κάτι τέτοιο δε λέει ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγ: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γίνει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισ: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Κατηγ: Εγώ θα σας απαντήσω ότι υπάρχουν κάποιοι που με έχουν αναγνωρίσει…

Εισ: Εγώ σε σας λέω, ότι σας έχουν αναγνωρίσει

Κατηγ: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ…

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφερετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα… Συγγνώμη αλλά ειναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος…

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγ: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά εδώ μας είπε ότι ότι του το είχαν δώσει…

Κατηγ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Όχι κα Εισαγγελεύ.

Συνήγορος: Ο Κώδικας Ποιν. Δικονομίας λέει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να ερωτάται με βάση αυτά που ο ίδιος έχει πει. Όχι με βάση τι έχουν πει οι άλλοι. Με όλο τον σεβασμό.

Εισ: Με τον κατηγορούμενο Λαγό είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Με τον Λαγό εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μίλαγα ποτέ, δεν είχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα την δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια…

Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα

Σε άλλο σημείο, η πάρεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα μήνες πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες, με τον Ιω. Καζαντζόγλου να χαρακτηρίζει προβληματικούς και τους δύο μάρτυρες, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε τον Π. Φύσσα προσωπικά.

Πάρεδρος: Ο προστατευόμενος Γ’ και ένας μάρτυρας λένε ότι ο Φύσσας είχε στοχοποιηθεί τρεις μήνες πριν και αναφέρεται και το όνομά σας.

Κατηγορούμενος: ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόπουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει.

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ότι έκανε;

Κατηγ: ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλετε σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι αλλά δεν ήταν εκεί.

Πήγε… και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγ: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε τι να πω;

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα και αφού το δικαστήριο είχε διακόψει, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και του απηύθυνε το λόγο.

Μάγδα Φύσσα: Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερε ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες…

Ακροατήριο: Ρουπακιά, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν;

 «Δεν ξέρει, δεν είδε» ο Ελπ. Καλαρίτης

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Ελπ. Καλαρίτης που φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το μοιραίο βράδυ και ότι βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. «Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τους συγκατηγορούμενούς του, ο Ελπ. Καλαρίτης υποστήριξε και αυτός ότι μιλούσαν περί ανέμων και υδάτων. Έφτασε δε στο σημείο να πει για «σατανική σύμπτωση αναφορικά με τος απανωτές κλήσεις με τους Ιω. Άγγο και Ιω. Καζαντζόγλου.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Read Previous

Κ. Μητσοτάκης: Η μόνη σίγουρη λύση για να κυβερνηθεί η χώρα μετά τις 7 Ιουλίου είναι η ισχυρή εντολή στη ΝΔ

Read Next

Χάος σε Φεστιβάλ: Αερόστατο πέφτει πάνω στο πλήθος… (vid)