The Varoufakis Project: Ο στόχος του 3%, οι επιθέσεις από Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου και ο…Σόρος

Συζητήσεις σχετικά με τις δυνατότητες του Μερα25 του Γιάνη Βαρουφάκη να ξεπεράσει το 3% και να βρεθεί στην επόμενη Βουλή έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μετά την απροσδόκητα καλή εμφάνιση του κόμματος στις ευρωεκλογές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ενίσχυση του κόμματος Βαρουφάκη σημαίνει “αποψίλωση” δικών του ψηφοφόρων, από την άλλη, όμως, η είσοδος του στη Βουλή ίσως σημάνει -υπό προϋποθέσεις- δυσκολίες για την αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Η παρουσία αντιφατικών υποψηφιοτήτων, όπως του νεοφιλελεύθερου και με “ιδιαίτερες” απόψεις στα εθνικά θέματα Τάκη Μίχα από τη μια, και του γελοιογράφου Στάθη Σταυρόπουλου -προέρχόμενου από την ΛΑΕ- από την άλλη, ή οι συχνές εμφανίσεις της συζύγου του Δανάης Στράτου, έχουν προκαλέσει ερωτηματικά για τον σχεδιασμό του νέου κόμματος. Όπως και οι περίεργες δηλώσεις του ίδιου του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι είναι υπέρ της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία, ή ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη Ν.Δ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σκληρή αντι-Σύριζα γραμμή, πάντως, φαίνεται πως συσπειρώνει ψηφοφόρους της ΛΑΕ και της ΠΛεύσης Ελευθερίας και αυτό έχει προκαλέσει επιθέσεις εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιώργος Καραμπελιάς τον χαρακτηρίζει ως τμήμα ενός “σχεδίου του Σόρος”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την άλλη, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από τη ΛΑΕ, έγραψε άρθρο στο οποίο θυμίζει τα γεγονότα που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο. Κατηγορεί ευθέως τον Γιάνη Βαρουφάκη για μνημονιακή συνθηκολόγηση τον Φερβρουάριο του 2015, η οποία οδήγησε στην υπογραφή του μνημονίου το καλοκαίρι του ίδιου έτους. «Λίγοι, δυστυχώς, γνωρίζουν σε αυτήν την χώρα ότι ο Γ. Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος, πριν ακόμα και τον Τσίπρα, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να συνθηκολογήσει με την Τρόϊκα.»

Σκληρή κριτική ασκεί και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καραμπελιάς. Το άρθρο έχει ενδιαφέρον καθώς δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα που στηρίζει τη Ν.Δ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δαναη Στράτου Μερα 25

Σημεία του άρθρου του Γ. Καραμπελιά:

-Την τελευταία εβδομάδα εξελίσσεται μια μηντιακή εκστρατεία μεγάλης κλίμακας για να προβληθεί και να εδραιωθεί με την είσοδό του στη Βουλή –και παρεμπιπτόντως να αποφύγει και πιθανές δικαστικές διώξεις– ένας άνθρωπος που ευθύνεται όσο τουλάχιστον και ο Τσίπρας για την ολοκλήρωση της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας. Καθόλου τυχαία δε, αποτελεί και τον αυθεντικότερο τοπικό εκπρόσωπο της στρατηγικής του Τζωρτζ Σόρος. Όπως όλοι έχουν αντιληφθεί, πρόκειται για τον Γιάννη Βαρουφάκη.

-Εξάλλου, ο Βαρουφάκης διατηρεί και πολύ καλές σχέσεις με το διεθνές σύστημα, σε όλες του τις εκφάνσεις και προπαντός με το σύστημα Σόρος – οι δε Έλληνες ολιγάρχες ποτέ δεν δυσαρεστούν το «διεθνές σύστημα». Γι’ αυτό εξάλλου τον προβάλλουν –λιγότερο αλλά εξίσου σκανδαλωδώς– και οι λοιποί μηντιακοί ολιγάρχες, έστω και οι φιλο-ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι άτομα χωρίς καθόλου αρχές είναι πάντα χρήσιμα, ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Τσίπρας οδεύει προς την αποχώρηση από την εξουσία. Αυτοί οι τελευταίοι μάλιστα τον είχαν λανσάρει και το 2012-2013 με καθημερινές εκπομπές, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, στα κανάλια τους.

-Η επιστροφή του στην ελληνική πολιτική σκηνή ενορχηστρώθηκε με μαεστρία. Ξεκίνησε με μια μεγάλη εκστρατεία στο διεθνές πεδίο, όπου, επί χρόνια, ιδιαίτερα μετά την κωλοτούμπα του Αλέξη, πλασαρίστηκε ως ο εκπρόσωπος των ανυποχώρητων «αντιμνημονιακών»· στο εξωτερικό αρχικώς, δεδομένου ότι, μέχρι το 2017-18, ήταν πολύ νωπή για τους Έλληνες η ανάμνηση των καταστροφών που είχε επισωρεύσει. Και, σε μία εποχή όπου οι φελλοί επιπλέουν, μεταβλήθηκε σε διεθνή μηντιακή φιγούρα μιας Δύσης σε παρακμή, ενώ επιχείρησε ακόμα και να δημιουργήσει «ευρωπαϊκό κόμμα», επιστρατεύοντας διάφορες ξεπεσμένες δόξες της ευρωπαϊκής Αριστεράς, των περασμένων δεκαετιών, όπως τον Τόνι Νέγκρι.
Εντέλει, αφού σαγήνευσε και τον Κώστα Γαβρά, και ενώ είχαν αρχίσει να τον παίρνουν χαμπάρι στην Ευρώπη, επανήλθε πλησίστιος στους «χαχόλους» Έλληνες.

-Η ανάδυση της κίνησης Βαρουφάκη, με όλο το μηντιακό ταρατατζούμ που τη συνοδεύει, αποτελεί μια προσπάθεια «να τοποθετηθεί» μια ελεγχόμενη από το διεθνές και εγχώριο σύστημα πολιτική κίνηση η οποία θα μπορέσει να ελέγξει και να αποπροσανατολίσει δυνάμεις που αναπόφευκτα θα απελευθερωθούν από την αποδρομή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο που γίνεται προσπάθεια –ενίοτε από τις ίδιες δυνάμεις– να ελεγχθεί και ο χώρος του δεξιού πατριωτισμού, από την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου. Ταυτόχρονα, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα κόμμα που θα εκφράζει προνομιακά τις αντιλήψεις ενός μεγάλου μέρους της πιο παγκοσμιοποιημένης πτέρυγας του πολυεθνικού κεφαλαίου, κατ’ εξοχήν ιδεολογικός εκπρόσωπος του οποίου έχει αναδειχθεί, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ο Τζωρτζ Σόρος.

Τέλος στα σενάρια συμπόρευσης της Πλεύσης Ελευθερίας με το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη στις επικείμενες εκλογές έβαλε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως η Πλεύση Ελευθερίας ετοιμάζεται για τη δεύτερη εκλογική μάχη και για τα σενάρια αυτά σχολίασε: «Όχι δεν θα πάμε με τον κ. Βαρουφάκη. Εξάλλου ο κ. Βαρουφάκης έστρωσε το δρόμο για το τρίτο μνημόνιο και τώρα μας λέει ότι θα κάνει τα ίδια αλλά θα έχει άλλο αποτέλεσμα. Δεν θα πάμε με τον κ. Βαρουφάκη. Η Πλεύση Ελευθερίας όπως σας είχα πει και προεκλογικά θα κατέβει και στις εθνικές εκλογές».

«Για τον Βαρουφάκη που με ρωτήσατε τι να πω, είναι ένα κόμμα που άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος. Είναι ένα κόμμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών με μπροστάρηδες που είναι και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι ένα κόμμα του «είπα ξείπα». Εγώ δεν πείθομαι»

Αναλυτικά το άρθρο Λαφαζάνη

«Ο Γιάννης Βαρουφάκης λέει πολλά και ευχάριστα προκειμένου να πείσει ότι αντιπροσωπεύει, τάχα, μια εναλλακτική απάντηση στη συνεχιζόμενη κηδεμονία και αποικιακή εποπτεία της χώρας μας από τους θεσμούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δαναη Στράτου Μερα 25

Αποτέλεσμα εικόνας για Δαναη Στράτου Μερα 25

Η αλήθεια είναι ότι όλα τούτα συνιστούν ένα μεγάλο ψεύδος και μια μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Και είναι μια μεγάλη εξαπάτηση όχι μόνο γιατί καμιά από τις σημερινές δεσμεύσεις Βαρουφάκη δεν αφήνουν περιθώρια για ανακοπή της κηδεμονίας της χώρας αλλά και γιατί επαναλαμβάνουν τα απαράδεκτα έργα και την ψευδεπίγραφη ρητορική τη δική του και του Αλ. Τσίπρα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έργα και ρητορική που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

Λίγοι, δυστυχώς, γνωρίζουν σε αυτήν την χώρα ότι ο Γ. Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος, πριν ακόμα και τον Τσίπρα, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να συνθηκολογήσει με την Τρόϊκα.

Είναι τραγικό αλλά σε αυτόν τον τόπο αρκετοί πολίτες τελούν υπό χειραγώγηση, ενώ ένα τμήμα τους αρέσκεται να ζει στη σκιά αυταπατών.

Υπογραμμίζω, λοιπόν, ότι ο Γ. Βαρουφάκης υπόγραψε, τέλη Φλεβάρη του 2015 και ερήμην των πάντων, την επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του 2ου μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τα σκληρότατα προαπαιτούμενα, της 5ης αξιολόγησης και βεβαίως έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην απαράδεκτη επιστολή προς τον Βίζερ του Eurogroup.

Η επέκταση της Δανειακής Σύμβασης , μαζί με τα προαπαιτούμενα μέτρα που υπόγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης, αντιπροσώπευε την 3η Τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης.

Και αυτή η επικαιροποίηση του Μνημονίου του Α. Σαμαρά διέπετο από το Αγγλικό Δίκαιο, παρέπεμψε τις διαφορές αποκλειστικά στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και περιλάμβανε την παραίτηση της Ελλάδας από οποιαδήποτε ασυλία επί των περιουσιακών της στοιχείων.

Αυτή η συνθηκολόγηση Βαρουφάκη που αποτέλεσε την βάση, το προοίμιο και το θεμέλιο για το κατάπτυστο τρίτο μνημόνιο, πραγματοποιήθηκε στο παρασκήνιο, παρά την σφοδρή δημόσια αντίδραση της τότε Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα εν κρυπτώ, παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού η επέκταση της Δανειακής Σύμβασης με τους παλιούς και τους νέους πρόσθετους όρους που την συνόδευαν, θα έπρεπε να εγκριθεί από την Βουλή, πράγμα που συνωμοτικά και εν γνώσει τους απέφυγαν τότε Τσίπρας και Βαρουφάκης για προφανέστατους λόγους, αφού αν η κυβέρνηση πήγαινε την συνθηκολόγηση στην Βουλή θα έπεφτε, μιας και η Αριστερή Πλατφόρμα όπως είχε δηλώσει, θα την καταψήφιζε με χέρια και πόδια.

Προφανέστατα η συνθηκολόγηση Βαρουφάκη έγινε για ένα και μόνο λόγο για να διασωθεί το ευρώ και να προστατευθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες, από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που αναγκαστικά θα συνεπάγετο αδυναμία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και επομένως βαθύτατο κούρεμα του.

Προς νέα συνθηκολόγηση;

Αυτή ήταν τότε η ανεκτίμητη προσφορά Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες και την Γερμανο- αμερικανοκρατία, η οποία ολοκληρώθηκε πραξικοπηματικά με τυμπανοκρουσίες και συναινετικά απ’ όλο το πολιτικό κατεστημένο, με πρωτεργάτη τον Τσίπρα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Λαφαζάνης κατά Βαρουφάκη για τα γεγονότα του 2015 | tovima.gr

Η τραγωδία είναι ότι τα ίδια ακριβώς λέει και υπόσχεται και σήμερα ο Βαρουφάκης, ο οποίος παριστάνει το ίδιο ανέξοδα και σήμερα τον θαυματοποιό που θα σώσει την Ελλάδα από την κηδεμονία και τις δεσμεύσεις των Θεσμών, χωρίς, όμως, να διαταραχθούν οι σχέσεις της χώρας μας με την Ευρωζώνη και τις Βρυξέλλες αλλά μόνο με τις μαγικές πιέσεις του, οι οποίες αν δεν έπιασαν το 2015 και μας οδήγησαν στην ταπείνωση και την τραγωδία, θα πιάσουν τώρα!

Όπως τότε, λοιπόν, έτσι και σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, διατρανώνει την πίστη του στο ευρώ και λέει, απαντώντας στον Λαφαζάνη, πως εμείς δεν είμαστε “ούτε με το Grexit ούτε με το Brexit (σώζει και τη Βρετανία!). Είμαστε στο ευρώ και θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ“. Εκτός, όπως σημειώνει, για να επιβεβαιώσει ότι πάντα κλείνει ανούσια και αόριστα το μάτι προς όλες τις κατευθύνσεις, αν εντός του ευρώ “ερημοποιηθεί η χώρα“. Και επειδή η ερημοποίηση μιας χώρας δεν έχει τέλος ούτε υπάρχει ερημόμετρο για να διαπιστωθεί, ο Γιάνης κοροϊδεύει ξανά τους πολίτες στην χώρα μας προκειμένου να επαναληφθεί, αν υπάρξουν ανάλογες συνθήκες, η τραγωδία του καλοκαιριού του 2015 με άλλους χειρότερους όρους.

Η Ελλάδα κύριοι Βαρουφάκηδες έχει ερημοποιηθεί εδώ και καιρό και πρώτα απ’ όλα από την νεολαία της. Ως πότε η προσαρμογή σας στις Βρυξέλλες και τον ολοκληρωτισμό τους, ως πότε ακόμα η τύφλωση μπροστά στον ψευδεπίγραφο “ευρωπαϊσμό” και στην παγκοσμιοποίηση των ελίτ, θα εκτελεί την πατρίδα μας και το μέλλον της για χάρη μιας νάρκισης, παρακμιακής, καλοταϊσμένης, εθελόδουλης και ψευτοδιεθνιστικής ελίτ της χώρας μας;»

Υποστηρικτικό άρθρο από τον Δ. Κανελλόπουλο στην efsyn

…Το 3% αποτελεί μία καλή βάση για να πάει ακόμα πιο ψηλά στις εθνικές εκλογές. Αρκεί βέβαια να συνεχίσει στην ίδια ρότα. Διότι το τελευταίο διάστημα μοιάζει σαν να αλλάζει τακτική, διολισθαίνοντας σε μία ακραία αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική.

Βασικός εχθρός του δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία. Μην το κάνει σαν τη ΛΑ.Ε. και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ξυπνούσε και κοιμόταν με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στο νου. Εξου και η εξαέρωση του κόμματος. Το ίδιο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, άλλη απατημένη σύζυγος και αυτή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν διαφορετικός. Είχε άλλους στόχους και διαφορετική τακτική. Φάνηκε άλλωστε αυτό περίτρανα και στο θέμα του Μακεδονικού που τάχθηκε κατευθείαν και δίχως περιστροφές υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Αν θέλει το Μέρα 25 να ακολουθήσει ξαφνικά μία εθνικιστική πορεία δικαίωμά του. Αν θέλει να γκρεμίσει ό,τι χτίζει ξανά δικαίωμά του. Αν θέλει να γίνει ΛΑ.Ε. θα το φτάσει μέχρι τέλους, στο 0.7%…

Δεν είναι τυχαίο που τα ΝΕΑ (που σήμερα πανηγυρίζουν για τη Νέα Δημοκρατία και το 40% που θα φτάσει) έδιναν διαρκώς βήμα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να γράφει άρθρα. Δεν είναι τυχαίο που το Πρώτο Θέμα χθες αφιέρωσε το μισό του πρωτοσέλιδο στον Γιάνη Βαρουφάκη (προσοχή ο Βαρουφάκης δαγκώνει τον Τσίπρα).

Το Μέρα 25 πρεσβεύει κάτι διαφορετικό, μη γίνει τώρα ίδιο και όμοιο. Και πρέπει να μπει στη Βουλή, χρειάζεται η φωνή του Βαρουφάκη εκεί. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση (ας μη γελιόμαστε) μπορεί να αποτελεί μία ισχυρή, αριστερή, φωνή αντίδρασης και ανυπακοής.

About Author