Διαμαρτυρία στα σύνορα για “γενοκτονία από τους Έλληνες” ετοιμάζουν οι Τσάμηδες

Στη δίνη της πιο σοβαρής πολιτικής κρίσης των τελευταίων ετών βρίσκεται η Αλβανία, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας να βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση, ενώ σε καθημερινή βάση γίνονται μαζικές διαδηλώσεις που συνοδεύονται από σοβαρά επεισόδια. Εν μέσω πρωτοφανούς πολιτικής έντασης, οι Τσάμηδες κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους – έχοντας τη στήριξη και άλλων ακραίων και εθνικιστικών οργανώσεων στη χώρα – στοχοποιώντας την ελληνική μειονότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αποκαλούμενος «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριάς» ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων για να… τιμηθεί στην Κονίσπολη η «γενοκτονία από τους Έλληνες» ενώ απευθύνει κάλεσμα και για πορεία στα ελληνοαλβανικά σύνορα. σύμφωνα με ρεπορτάζ του epiruspost.gr.

«Σήμερα είναι η ώρα για την Τσαμουριά. Υπενθυμίζουμε την 75η επέτειο της γενοκτονίας από τους Ελληνες σοβινιστές κατά των Αλβανοτσάμηδων. Ελάτε μαζί μας στην Κονίσπολη το Σάββατο 22 Ιουνίου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ενώ τις εκδηλώσεις φαίνεται ότι στηρίζει και το κόμμα των Τσάμηδων.

Οι Τσάμηδες διοργανώνουν σε ετήσια βάση τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, όμως τα τελευταία χρόνια απέφευγαν να κάνουν την πορεία προς τα σύνορα.

Το κόμμα τους χρησιμοποιήθηκε από τον Ράμα για να διατηρηθεί στην Κυβέρνηση ωστόσο στις τελευταίες εκλογές βγήκε αρκετά αποδυναμωμένο.

Παρότι για την Ελλάδα τσάμικό ζήτημα δεν υφίσταται η Αλβανία εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί κάθε φορά που θέλει να ανεβάσει τους τόνους ή να οδηγήσει σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις για διμερή ζητήματα.

About Author