Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία Γραικού – Ίσως θάφτηκε ζωντανός

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Δημήτρης Γραικός αποκάλυψε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο δικηγόρος της οικογένειας του επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας. Όπως ανέφερε, τα ιατροδικαστικά ευρήματα προκαλούν προβληματισμούς καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το θύμα θάφτηκε ζωντανό. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κούγιας, η σορός του Δημήτρη Γραικού φέρει κατάγματα και έντονα χτυπήματα. Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε στην έκθεση αποτυπώνονται αυτά που υπέστη το θύμα ενώ ήταν εν ζωή και όχι μετά θάνατον.

Ο συνήγορος της οικογένειας του επιχειρηματία συνεχίζοντας ανέφερε ότι όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση καθώς και από τα ευρήματα τεχνικών συμβούλων, πιθανότατα να υπήρχε και εμπλοκή δεύτερου ατόμου η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Τέλος ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι η σύζυγος του θύματος έως και την αποκάλυψή της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού αντιμετώπιζε προβλήματα από την οικογένεια του καθώς πίστευαν ότι εμπλέκεται στο έγκλημα.

Από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Αποστολίδης, δικηγόρος του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου, ανέφερε ότι το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στον καβγά.

Μάλιστα ο κ. Αποστολίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση το θύμα φέρει κατάγματα, στη δεξιά κροταφική χώρα, στη μύτη και στο λοβό του ματιού καθώς επίσης και κατάγματα συμπιεστικά στο δεξί ημιθωράκιο τα οποία μπορεί να προκλήθηκαν είτε από μπουνιά είτε από την πτώση του θύματος στο τσιμέντο.

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, στην κατάθεση του στην ανακρίτρια για το έγκλημα που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο.

Η απολογία του 46χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016.

O ίδιος υποστήριξε στην ανακρίτρια:

«Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Έλεγε ότι του χρωστούσα χρήματα και αισθανόταν “ριγμένος”. Ήρθε στον στάβλο να με βρει. Διαφωνήσαμε, ήρθαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καυγά έπεσε νεκρός. Θόλωσα. Όταν κατάλαβα ότι δε ζούσε πανικοβλήθηκα. Πάνω στον πανικό μου αποφάσισα να τον θάψω και να εξαφανίσω τον ίδιο και το αυτοκίνητο».

Σε πανικό και φόβο απέδωσε και το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια δεν έλεγε την αλήθεια.

Όταν συνελήφθη υποστήριξε στις αρχές:

«Τον χαστούκισα με αποτέλεσμα να πέσει. Κατά την πτώση του τραυματίστηκε θανάσιμα χτυπώντας με το κεφάλι σε τσιμεντένια επιφάνεια».

Στην ιατροδικαστική όμως έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου οι βίαιες κακώσεις στον θώρακα από θλων όργανο, το οποίο μπορεί να είναι ένας λοστός ή ακόμη και μια μπουνιά.

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του πενηνταεννιάχρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

About Author