Παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις ψευδείς ειδήσεις

Για τις αλλαγές στην ενημέρωση και την πληροφορία με την είσοδο των νέων τεχνολογιών στη ζωή των ανθρώπων μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, «Δημήτρης Ι.Πουρνάρας», ενώ ο κκ Βαρθολομαίος τόνισε ότι το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι, αν η σχέση «εμπιστοσύνης καί εκτιμήσεως, σχέσις σεβασμού καί ειλικρινείας» που υπήρχε στο παρελθόν μεταξύ αναγνωστών και εφημερίδας, έχει διαταραχθεί «καί αν δημοσιεύεται ό,τι είναι αληθινόν».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τιμήθηκε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της ΕΣΗΕΑ, τον «Χρυσό Ξενοφώντα». Την εκδήλωση προλόγισε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος, Φανή Πετραλια επέδωσε τον «Χρυσό Ξενοφώντα» στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στη συνέχεια ο κκ Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Μορφωτικού Ιδρύματος και αναχώρησε για να επισκεφτεί το βιβλιοπωλείο «ΕΣΤΙΑ» στη οδό Διδότου.

About Author