Έπεσε σε ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του πλανήτη και βγήκε ζωντανός

Ενας Αμερικανός στρατιώτης στη Χαβάη τραυματίστηκε σοβαρά αφού έπεσε από ύψος 20 μέτρων σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στη Γη. Σωστικά συνεργεία διέσωσαν τον 32χρονο άντρα, ο οποίος είχε ανέβει πάνω σε μεταλλικό προστατευτικό κιγκλίδωμα, αγναντεύοντας τη θέα στην καλντέρα Κιλαουέα, στο Εθνικό Πάρκο των Ηφαιστείων. Οι μάρτυρες λένε ότι το έδαφος κατέρρευσε κάτω από τα πόδια του θύματος, αναγκάζοντάς τον να πέσει στο γκρεμό βάθους 300 μέτρων.

Για καλή του τύχη, όμως, προσγειώθηκε σε μια προεξοχή και έτσι δεν έπεσε στον κρατήρα του ηφαιστείου.

«Στις 21:00 περίπου το βράδυ της Τετάρτης (σ.σ. τοπική ώρα), ο άντρας βρέθηκε ζωντανός, αλλά σοβαρά τραυματισμένος σε στενό περίχωρο, περίπου 70 πόδια (21 μέτρα) κάτω από την άκρη του βράχου», ανέφεραν αξιωματούχοι του πάρκου σε δήλωσή τους.

Χαβάη: Ανδρας έπεσε σε ένα από τα πιο καυτά ηφαίστεια του κόσμου και
KEVIN THRASH VIA GETTY IMAGES
Το προσωπικό διάσωσης ολοκλήρωσε επιτυχώς την περισυλλογή του και με τη συνδρομή στρατιωτικού ελικοπτέρου μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Χίλο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την Πέμπτη, η κατάσταση του αναβαθμίστηκε από κρίσιμη σε σταθερή.

Οι αξιωματούχοι του Στρατού δήλωσαν στο τοπικό KGMB-TV ότι ο άνδρας είναι στρατιώτης από το στρατόπεδο Σόφιλντ, που είχε βρεθεί εκεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα εξερράγη πέρυσι, καταστρέφοντας περίπου 700 σπίτια σε ακτίνα 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών λέει ότι το ηφαίστειο αυτό «κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και μπορεί ακόμη και να είναι στην κορυφή της λίστας».

Ο τελευταίος θάνατος στο πάρκο καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2017.

ΠΗΓΗ: BBC

About Author