24 Ιαν 2026

Δείτε επίσης

Σε δύο εκλογικά τμήματα παράλληλα οι κάλπες του Μαϊου- Μαζί οι ευρωεκλογές και αυτές για τις περιφέρειες

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Ο κύβος ερρίφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropinews.gr, ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση σχετικά με την προετοιμασία για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου έχει καταλήξει ότι οι εθνικές κάλπες πρέπει να στηθούν, είτε τον Ιούνιο, είτε στις 29 Σεπτεμβρίου ή τις 6 Οκτωβρίου.

Το σενάριο των πολλαπλών εκλογών τον Μάϊο φαίνεται πως δεν μπορεί να υποστηριχθεί επαρκώς τεχνικά από την εταιρεία που θα διεξαγάγει την συλλογή και επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Ακριβέστερα, θα έπρεπε να υπάρξει ευρύτατη κινητοποίηση προσωπικού και νέες υποδομές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση είναι πως στις 26 Μαϊου θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις 2 Ιουνίου οι επαναληπτικές. Οι ψηφοφόροι θα ψηφίζουν σε δύο εκλογικά τμήματα ο καθένας, στο ένα τμήμα για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση και για τις περιφέρειες και στο δεύτερο (διπλανό) τμήμα για τις δημοτικές εκλογές και τα τοπικά διαμερίσματα- κοινότητες. Η τελευταία παράμετρος είναι αυτή που δυσκολεύει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας καθώς σε ένα τμήμα της επικράτειας πρέπει να διεξαχθούν τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

Εκ των πραγμάτων, δηλαδή, εάν έπρεπε να διεξαχθούν και εθνικές εκλογές, τότε θα επρόκειτο για …πέντε διαφορετικές κάλπες! Ήδη, το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποφασίσει περίπου να διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα ώστε να αποφευχθούν ουρές ψηφοφόρων.

Δείτε επίσης

Σε δύο εκλογικά τμήματα παράλληλα οι κάλπες του Μαϊου- Μαζί οι ευρωεκλογές και αυτές για τις περιφέρειες | Anatropi News.gr