Ζαχαριάδης: Μου κάνει εντύπωση ότι λίγο πριν τις εκλογές ένας επιχειρηματίας βγαίνει μπροστά ως άλλος Μπερλουσκόνι

«Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι 30 μέρες πριν τις εκλογές ένας επιχειρηματίας, ως άλλος Μπερλουσκόνι, βγαίνει μπροστά και κάνει πολιτική», δήλωσε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε:

Σχετικά με την δήλωση Μητσοτάκη για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων
Ο κ. Μητσοτάκης ότι θέλει να πει το λέει μόνος του και χωρίς πίεση. Είπε για την περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων ο κ. Μητσοτάκης, στα αγγλικά μάλιστα και από την Κύπρο, πριν από δύο χρόνια μας είχε πει στην ΔΕΘ ότι “οι ανισότητες είναι στη φύση του ανθρώπου”, ένα σημαντικό στέλεχος της ΝΔ μας είπε για το ασφαλιστικό Πινοσέτ…

Κατά τη γνώμη μου είναι προφανές ότι η ατζέντα της ΝΔ είναι μια αντικοινωνική, επιθετική ατζέντα. Αυτό το οποίο γνώρισαν οι πολίτες την περίοδο 2012-2014, ως λαίλαπα και όλεθρο, στη διακυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, το ξέρει ο πολίτης. Ξέρει ποιος του έκοψε τις συντάξεις την περίοδο 2009-2014. Τα πράγματα είναι σαφή. Σε 55 μέρες έχουμε ευρωεκλογές και οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν τι θέλουν και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και συνολικά.

Σχετικά με την υποψηφιότητα Βέμπερ

Από τη ΝΔ και το ΕΛΚ έχουμε την πρόταση του κ. Βέμπερ. Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε που είπαμε τον κ. Βέμπερ “ανθέλληνα”… πως να τον πούμε; Φιλέλληνα; Θυμόμαστε την θέση που υιοθέτησε στο προσφυγικό ο κ. Βέμπερ; Με τις χώρες του Βίζεγκραντ και με τα κλειστά σύνορα ήταν…
Θυμόμαστε τη θέση του για τα μνημόνια; Μας πατάγανε στο λαιμό κάποιοι σαν τον Βέμπερ και τον Σόιμπλε…

Σχετικά με την καθημερινότητα του πολίτη

Η εικόνα στη χώρα ήταν τελείως διαφορετική το 2014 σε σχέση με αυτό που είναι σήμερα, χωρίς να λέω ότι σήμερα τα πράγματα είναι μια χαρά. Τα στοιχεία της Εurostat αρέσουν στη Ν.Δ; Είναι το ίδιο να έχει μια χώρα ανεργία 28% και το ίδιο να έχει 18%; Τα στοιχεία της S&P η οποία θα μας αναβαθμίσει πάλι την εβδομάδα που έρχεται είναι σωστά; Τα στοιχεία του ΓΕΜΥ για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν, αρέσουν στη ΝΔ; Δεν πανηγυρίζω αλλά τα πράγματα από όλους τους θεσμικούς φορείς δείχνουν ότι η χώρα πάει καλύτερα. Αυτή η διακυβέρνηση μέσα στα χρόνια των μνημονίων ισορρόπησε τη χώρα, έδωσε κοινωνική κατεύθυνση στους πολύ φτωχούς και αδύναμους και πάμε να βελτιώσουμε τα πράγματα και για τη μεσαία τάξη.

Συνέντευξη Μαρινάκη

Τα πράγματα είναι προφανή. Μάλλον το επιχειρηματικό στρατόπεδο που στηρίζει τη ΝΔ, βρίσκει ελλειπή την ηγεσία της και εκεί που την περασμένη περίοδο περιοριζόταν απλά στο να χρηματοδοτεί γραφεία και να κάνει αποσπασματικές δηλώσεις από κέντρα διασκέδασης σαν αυτή “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι χούντα”, αποφάσισε να βγει μπροστά.

Ένας επιχειρηματίας των media με καμιά δεκαριά εφημερίδες και διαδικτιακά Μέσα και κανάλια, βγαίνει σε έναν άλλο σταθμό από αυτόν που κατέχει, λειτουργώντας επι της ουσίας σαν πολιτευτής και καταγγέλει ένα περιστατικό του 2016. Εγώ ο δημοκρατικά ευαίσθητος πολίτης αναρωτιέμαι γιατί δεν κατήγγειλε το περιστατικό ο επιχειρηματίας κ. Μαρινάκης το 2016 σε χρόνο ενεστώτα αλλά το λέει 3 χρόνια μετά και 30 μέρες πριν τις εκλογές.

Με ασφάλεια και με βεβαιότητα μπορώ να διαβεβαιώσω για την μη παρέμβαση της κυβέρνησης εκείνη την περίοδο στο οποιοδήποτε επιχειρηματικό κέντρο και σχετικά με τον τρόπο που ήθελαν να διεκδικήσουν άδειες.

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι 30 μέρες πριν τις εκλογές ένας επιχειρηματίας, ως άλλος Μπερλουσκόνι, βγαίνει μπροστά και κάνει πολιτική. Είναι πολύ πιθανόν στις εκλογές του Οκτώβρη, αν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, το δίλημμα- λόγω της ελλειπούς ηγεσίας του Μητσοτάκης, να είναι “Τσίπρας ή Μαρινάκης”. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι, προσπαθούν οι κατηγορούμενοι να γίνουν κατήγοροι.

About Author