Στέλεχος της Ν.Δ: «Είμαι ακροδεξιός και θιασώτης του Παπαδόπουλου»!

Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μετά την κυνική ομολογία εκλεγμένου μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου με την παράταξη που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, ότι είναι θιασώτης του δικτάτορα Παπαδόπουλου και της χούντας.

Ο λόγος για τον Γεώργιο Γκόντζο, εκδότη της τοπικής εφημερίδας της Ανατολικής Αττικής «Αλήθεια» και εκλεγμένο στο Δ.Σ. του ΕΕΑ με τον συνδυασμό του Νικόλαου Λεβετσοβίτη «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών», τον οποίο στήριξε ανοιχτά η Ν.Δ.

Αλλωστε ο Ν. Λεβετσοβίτης, πέρα από δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, ανήκει στον επίσημο κεντρικό οργανωτικό μηχανισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας την ιδιότητα του αναπληρωτή γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ.

 

Ο διάλογος

Τι είπε λοιπόν ο Γ. Γκόντζος κατά την τελευταία ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών της 20ής Μαρτίου 2019;

 

Παραθέτουμε αυτούσιο τον διάλογο όπως αυτός αποτυπώνεται στο σχετικό απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης:

 

Πρόεδρος: Ρωτώ

 

Γ. Γκόντζος: Εσείς ήσασταν στο ΠΑΣΟΚ, στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που κατέστρεψε την Ελλάδα και εγώ ανήκω σε μια παράταξη.

 

Πρόεδρος: Για τον Παπαδόπουλο, λέω. Εχετε σχέση;

 

Γ. Γκόντζος: Οχι, δεν έχω καμία σχέση.

 

Πρόεδρος: Επειδή τον έχετε στο facebook το λέω.

 

Γ. Γκόντζος: Βεβαίως. Δεν το κρύβω ότι είμαι ακροδεξιός.

 

Πρόεδρος: Α, είστε ακροδεξιός;

 

Γ. Γκόντζος: Βεβαίως, δεν το κρύβω! Δεν το κρύβω!

 

Πρόεδρος: Αυτό ήθελα να μάθω.

 

Γ. Γκόντζος: Γιατί ξέρετε κάτι; Το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την Ελλάδα, η επταετία δεν την κατέστρεψε.

 

Πρόεδρος: Αρα, είστε υπέρ της επταετίας, ότι σωστά ήταν η επταετία;

 

Γ. Γκόντζος: Είμαι θιασώτης του Παπαδόπουλου, δεν το κρύβω.

 

Πρόεδρος: Είστε θιασώτης του Παπαδόπουλου!

 

Γ. Γκόντζος: Δεν το κρύβω! Θέλετε να σας πω και κάτι άλλο; Κανένα πρόβλημα!

«Θα αναστηθεί»!

Και πράγματι ο Γ. Γκόντζος δεν το κρύβει. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αναρτήσει φωτογραφία του Γεώργιου Παπαδόπουλου (27.6.2015), όπου εξυμνεί τον δικτάτορα γράφοντας: «Σαν σήμερα το 1999 πέθανε ο μεγάλος ηγέτης που οδήγησε την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Θα αναστηθεί για το καλό της πατρίδας ήρθε η ώρα».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ακόμα ότι σε άλλη ανάρτηση έχει ανεβάσει εικόνα που, με φόντο μια ελληνική σημαία, γράφει με κόκκινα γράμματα το γνωστό σύνθημα «καλύτερα φασίστας παρά ξεφτίλας», που χρησιμοποιεί κατά κόρον η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Ενώ αναδημοσιεύει (9.11.2014) εξώφυλλο της φιλοχουντικής εφημερίδας «Στόχος», η οποία επιδίδεται σε ένα ντελίριο αντιτουρκισμού, καλώντας σε πόλεμο κατά της Τουρκίας με το σύνθημα «Τούρκοι Μογγόλοι ραντεβού στην πόλη!» και δηλώνει ανυπόμονη να «ξεσκίσει» τους Τούρκους, ενώ ο ίδιος ο Γ. Γκόντζος όχι μόνο υιοθετεί το πρωτοσέλιδο, αλλά υπερθεματίζει γράφοντας: «Ηρθε η ώρα να ψάλουμε στην Αγια-Σοφιά στην Πόλη. Καλά μου ‘λεγε ένας Αγιορείτης ότι θα είμαι στην πρώτη λειτουργία. Να στείλουμε τους Τούρκους στην Κόκκινη Μηλιά».

Και δίπλα σε αυτές τις αναρτήσεις του, δημοσιοποιεί φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος ποζάρει μαζί με προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου, με τον οποίο φωτογραφίζεται σε διαφορετικές περιστάσεις, και ο τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μάλιστα οι δύο τελευταίοι, σύμφωνα με τοπικούς ιστότοπους, παρευρέθησαν τον Ιανουάριο του 2019 στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της εφημερίδας του.

Μετά, λοιπόν, την κυνική ομολογία του Γ. Γκόντζου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΕΑ, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι πολλοί σύμβουλοι ζητούν να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της συμμετοχής ενός προσώπου με αυτές τις φιλοχουντικές απόψεις σε ένα τέτοιο θεσμικό όργανο. Την ώρα που ο επικεφαλής του συνδυασμού του Γ. Γκόντζου και αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ., Νικόλαος Λεβετσοβίτης, δεν έχει αποδοκιμάσει τον στενό συνεργάτη του, τηρώντας μέχρι στιγμής, σιγήν ιχθύος.

 

Η «Εφ.Συν.» ζήτησε το σχόλιο του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος δηλώνει ότι «τα επιμελητήρια της χώρας έχουν στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών τους και βεβαίως τη στήριξη της επιχειρηματικότητας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας. Και αυτές οι δράσεις πρέπει να γίνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, όπως εξάλλου προκύπτουν και οι διοικήσεις των επιμελητηρίων. Οπότε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, νοσταλγοί δικτατόρων και θιασώτες ακροδεξιών και λαϊκίστικων τακτικών πρέπει να απομονώνονται, καθώς αποτελούν ντροπή όχι μόνο για τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά συνολικά για τη δημοκρατία μας».

 

About Author