Ανταλλαγή δώρων και ξενάγηση της Μπέτυς Μπαζιάνα από την Ζόριτσα Ζαέβα στο μεσαιωνικό κάστρο των Σκοπίων

Η Μπέττυ Μπαζιανα επισκέφτηκε το μεσημέρι το κάστρο των Σκοπίων όπου την υποδέχτηκε η σύζυγος του Ζόραν Ζάεβ, Ζόριτσα Ζαέβα. Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους ξεναγήθηκαν στο μεσαιωνικό φρούριο, το οποίο είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα τον ποταμό Αξιό.

Από εκεί η κυρία Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να δει τις πολλές βυζαντινές εκκλησίεςτου κέντρου των Σκοπίων και τα κτίρια της σοσιαλιστικής εποχής όπως ακόμα και τα απομεινάρια της εβραϊκής συνοικίας που καταστράφηκε με το σεισμό του 1963.

Μετά την ξενάγηση, επιβιβάστηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο για να συνεχιστεί η συνάντηση τους σε εστιατόριο του κέντρου με θέα το μουσουλμανικό στοιχείο της πόλης.

Κατά την άφιξη τους στο εστιατόριο αντάλλαξαν δώρα, η κυρία Ζαέβα προσέφερε στην Μπέττυ Μπαζιάνα ένα κόσμημα από πέρλες της λίμνης Οχρίδας, ενώ η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού της χάρισε ένα μεταξωτό μαντήλι με σχέδια του Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη.

Στην ιδιαίτερα θερμή και ανθρώπινη κουβέντα τους κατά τη διάρκεια του γεύματος, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στη συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασαν την κοινή ελπίδα που αυτή γεννάει για τη φιλία και την ειρήνη των δυο λαών.

Read Previous

Η ΜΕΛ διαψεύδει τη ΝΔ ότι τα προβλήματα στην Κίνα ήταν λόγω της “Συμφωνίας των Πρεσπών”

Read Next

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Αποπέμψαμε από τον συνδυασμό τον χρυσαυγίτη Κόρακα, μας έστησε βρώμικο παιχνίδι