anatropinews.gr

Νέα δεδομένα: Εκτός η Αττική από τον “ιστορικό χιονιά” – Θα το στρώσει στη Θεσσαλονίκη (χάρτες)

Μόλις 24 ώρες πριν από την έναρξη της κακοκαιρίας κατόρθωσαν τα προγνωστικά μοντέλα καιρού να «συμφωνήσουν» στα χαρακτηριστικά της και όλα δείχνουν ότι μόνο… ιστορικός δεν θα είναι ο χιονιάς που (όντως) έρχεται! Για την Αττική τα προγνωστικά μοντέλα καιρού εξαφάνισαν ουσιαστικά την ψυχρή εισβολή, αφού από το -10 που έδειχναν στην ανώτερη ατμόσφαιρα πριν από τέσσερις μέρες με το… ζόρι φτάνουν σήμερα στο -2 και -4 (στην καλύτερη των περιπτώσεων).

Η έντονη κακοκαιρία θα προκαλέσει ωστόσο χιονοπτώσεις με χιονόστρωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όμως δεν θα συμβεί το ίδιο στην πόλη της Αθήνας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόλοιπη Ελλάδα τα ύψη χιονιού που αρχικά προέβλεπαν τα καιρικά μοντέλα, επίσης μειώθηκαν δραματικά σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι πάμε ουσιαστικά για ένα απλό χειμωνιάτικο πέρασμα που θα αφήσει όντως σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά όχι σπουδαία πράγματα στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ποια περιοχή της χώρας φαίνεται να είναι η πιο ευνοημένη; Η Θεσσαλία και η Βοιωτία, καθώς και η Βόρεια Εύβοια.

Για την Αττική, δεν πρέπει μάλιστα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην χιονίσει ούτε στα βόρεια προάστια, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πρωινά δεδομένα.

Κάτι τέτοιο αποτυπώνεται ανάγλυφα και στον χάρτη που θα δείτε με την εξέλιξη των χιονοπτώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Βέβαια, επειδή και σε προηγούμενες κακοκαιρίες μια λεπτομέρεια της τελευταίας στιγμής είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα, δεν αποκλείεται στο Nowcast, δηλαδή τη στιγμή της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού, να υπάρξουν περαιτέρω δυσάρεστες ή (μικρές οι πιθανότητες) ευχάριστες εκπλήξεις για τους φίλους του χιονιού.

Read Previous

Ταξίδι στη Χαλικιδική ανάμεσα στα δώρα για τους διεκδικητές των Όσκαρ

Read Next

Οι ΗΠΑ δεν θα ανταλλάσσουν πληροφορίες με χώρες που αξιοποιούν τεχνολογίες της Huawei