“Βόμβα” Κρεμαστινού: Η χώρα πριν από την κρίση των Ιμίων δεν είχε πρωθυπουργό

“Η χώρα δεν είχε πρωθυπουργό για ενάμιση μήνα, η χώρα πήγαινε προς την κρίση των Ιμίων και αν δεν είχε προηγηθεί η αντικατάσταση σκεφτείτε τι θα γινόταν” επεσήμανε ο πρώην υπουργός βουλευτής Δωδεκανήσων του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Μιλώντας για την τροπολογία που κατέθεσε στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρηση για την αναπλήρωση του πρωθυπουργού, την οποία υπέγραψαν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα εξής: “Όφειλα να καταθέσω την εμπειρία μου η οποία ήταν τραυματική. Όταν αρρώστησε ο Α. Παπανδρέου το τραγικό ήταν ότι για έναν-ενάμιση μήνα η χώρα δεν διέθετε πρωθυπουργό και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν, ήταν διασωληνωμένος, ερχόταν ο ΠτΔ και δεν ήξερε τι να κάνει. Πήρα όλους τους γιατρούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο Ωνάσειο για να διαπιστώσουν πώς είχε η κατάσταση της υγείας του. Ήταν η περίοδος των Ιμίων. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν αν δεν παραιτούνταν ο Ανδρέας Παπανδρέου; Η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα πολέμου και η χώρα δεν είχε πρωθυπουργό. Αν ο πρωθυπουργός έχει ένα ατύχημα και για άγνωστο χρόνο δεν ασκεί τα καθήκοντά του, τον αντικαθιστά ο πρώτος τη τάξει υπουργός. Ο Στεφανόπουλος μου έλεγε ότι αυτό είναι για τα θέματα ρουτίνας”.

Ο κ. Κρεμαστινός έκανε γνωστό ότι πριν από την κατάθεση της τροπολογίας μίλησε “με σχεδόν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με τον πρωθυπουργό ο οποίος ήταν θετικός. Πάνω από 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν την τροπολογία μαζί με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης”. Ο Δ. Κρεμαστινός επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ του διαλόγου των κομμάτων που ανήκουν σε όμορους πολιτικούς χώρους σημειώνοντας ότι σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στον προοδευτικό χώρο.

About Author