17 Μαρ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Κοινωνία
  • Αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια, με το χιόνι πάνω από 1,5 μέτρο – Στους -20 το θερμόμετρο στη Β. Ελλάδα

Αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια, με το χιόνι πάνω από 1,5 μέτρο – Στους -20 το θερμόμετρο στη Β. Ελλάδα

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Ο “Τηλέμαχος” αφήνει πίσω του πολικές θερμοκρασίες και δεκάδες αποκλεισμένα χωριά με το χιόνι να ξεπερνά σε κάποια από αυτά το ένα μέτρο και σχεδόν όλο το δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Με πολλή δυσκολία οι οδηγοί των εκχιονιστικών μηχανημάτων έχουν καταφέρει να κρατήσουν το ένα ρεύμα της κεντρικής οδικής αρτηρίας Χαλκίδας Αιδιψού ανοιχτό, αφού στο σημείο του Αγίου το χιόνι ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

Βαρύτατα έχει πληγεί ο δήμος Κύμης Αλιβερίου, καθώς έχει δεχθεί μεγάλο όγκο χιονιού, όπως και ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων. Στην Κάτω Στενή το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο και μέσα στα Ψαχνά τους 50 πόντους.

Πολλά χωριά στο δήμο Ερέτριας έχουν επίσης πολύ χιόνι, ενώ στην Αμάρυνθο έχει κοπεί από το πρωί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τους 20 πόντους φθάνει το χιόνι μέσα στη Χαλκίδα.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στους δήμους Χαλκιδέων, Ερέτριας, Λίμνης- Μαντουδίου- Αγ.Άννας, Ιστιαίας-Αιδηψού και Διρφύων Μεσσαπίων.

Την ίδια ώρα στη Βόρεια Ελλάδα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -20 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και το Νευροκόπι.

Στους -19,9 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία στα Γρεβενά, στους -19,5 στα Ιωάννινα και στους -19,3 στη Φωκίδα.

Οι χαμηλότερες τιμές που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr δίνονται στον Πίνακα που ακολουθεί.

Δείτε επίσης