Συγκλίνει ακόμα περισσότερο στο “δόγμα Σαμαρά” περί καμίας χρήσης του όρου Μακεδονία αλλά και ως προς τις επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πάνος Καμμένος.
Με μια ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφήνει αιχμές κατά του Προκόπη Παυλόπουλου επειδή υπογράφει το διάταγμα σχετικά με την κυρωθείσα Συμφωνία των Πρεσπών ενώ δεν το υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ.
Ο κ. Καμμένος κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης, την ώρα που εναγωνίως αναζητά έναν βουλευτή που θα αντικαταστήσει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, προκειμένου να διατηρήσει την ύπαρξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας με βάση τον κανονισμό της Βουλής.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος του έδωσε διορία μέχρι την προσεχή Πέμπτη οπότε και θα παραιτηθεί και την έδρα του καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος με τη σειρά του θα ανεξαρτητοποιηθεί, αφού θεωρείται “ξένο σώμα” στους ΑΝΕΛ και δέχεται πυρά από τον Πάνο Καμμένο.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φιλοδοξεί να μεταπείσει έστω και την ύστατη στιγμή τον προερχόμενο από το ίδιο κόμμα ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο (και πρόεδρο της Δύναμης Ελληνισμού που έχει συστήσει με τον Τάκη Μπαλτάκο), αν και ο τελευταίος έχει ήδη αρνηθεί αλλά μένει ανοικτός σε εκλογική σύμπραξη.