anatropinews.gr

Νέα επίθεση στο σπίτι της Μπέτυς Σκούφα στην Κατερίνη – 10 προσαγωγές (vid)

Σε συνολικά δέκα προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο σπίτι της Μπέττυς Σκούφα, στην Κατερίνη, προχώρησε μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ. Οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στο κέντρο της πόλης, ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, προσπάθησαν να πλησιάσουν το σπίτι της βουλευτή ενώ επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και βόμβες μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Βουλή είχε αναφερθεί στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από τα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυς Σκούφα και Χρήστου Καραγιαννίδη, κάνοντας λόγο για τραμπούκους και ακραία στοιχεία.

Στα επεισόδια αυτά συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσα τους δύο ανήλικοι, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο Ανηλίκων (με ρητή δικάσιμο) και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι τέσσερις ενήλικες οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήραν αναβολή για την Δευτέρα και αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.

Τι λέει η βουλευτής

Η ίδια η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χθες ότι «τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν φοβίζει τη Δημοκρατία».

«Τριάντα ακροδεξιοί τραμπούκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια έξω και από το δικό μου σπίτι και από τα σπίτια των άλλων δύο βουλευτών (Αστέριος Καστόρης και Χαρίλαος Τζαμακλής)», σημείωσε η κ. Σκούφα και πρόσθεσε: «Μαζεύτηκαν διότι υπήρχε προσκλητήριο με συγκεκριμένη αφίσα, η οποία καλούσε για κατάληψη στα σπίτια των βουλευτών», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ.

Υπογράμμισε επίσης ότι «αυτό είναι ποινικά κολάσιμο, πρόκειται για παρενόχληση της οικιακής ειρήνης και θα προχωρήσουμε στα αμέσως επόμενα αναγκαία στάδια». Πρόσθεσε τέλος ότι «το ευτυχές γεγονός είναι ότι από το σύνολο της κοινωνίας είναι (τα άτομα αυτά) καταδικαστέα. Τους γνωρίζουν όλοι για τις ακραίες απόψεις τους και είναι απομονωμένα από την κοινωνία άτομα».

Read Previous

Παπαχριστόπουλος: Μέχρι την Πέμπτη θα παραδώσω στην έδρα μου

Read Next

Πέθανε ο διάσημος συνθέτης Μισέλ Λεγκράν