“Τοξική”, πλέον, η σχέση Μαξίμου- Καμμένου- ‘Οχι πια συγκυβέρνηση (αλλά) ούτε φίλοι…

Με τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ (στην εκπομπή του Τάκη Χατζή “Ακραίως”), ο Πάνος Καμμένος διέλυσε κάθε ελπίδα για “βελούδινο διαζύγιο” με τον Αλέξη Τσίπρα. Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και η ανάγκη του πρώην κυβερνητικού εταίρου να επιβιώσει δημοσκοπικά και εν τέλει εκλογικά τον οδηγεί σε μία “τοξική” σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον πρωθυπουργό.

Πρώτο στάδιο αυτής της σύγκρουσης είναι αναμφίβολα η επιμονή του προέδρου των ΑΝΕΛ να κατηγορεί ευθέως τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ακόμα και για…χρηματισμό. Στη συνέντευξή του στον Σκάϊ διατύπωσε νέες κατηγορίες, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα (η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής) είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο twitter σχόλιο κατά του κ. Κοτζιά παραφράζοντας τον τίτλο της πολιτικής του κίνησης από ΠΡΑΤΤΩ σε…ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ!

Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός και ο τέως υπουργός εξωτερικών του είπαν ψέμματα ότι η διαπραγμάτευση με τον Ζόραν Ζάεφ θα γινόταν για “τα μάτια” των ξένων (ΗΠΑ,ΕΕ) και πως δεν επρόκειτο να φτάσει σε λύση, ενώ τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας τον παραπλάνησε όταν του έλεγε ότι “η συμφωνία θα έφτανε στη Βουλή τον Μάρτιο”.

Ο Νίκος Κοτζιάς και το ΠΡΑΤΤΩ έχουν ήδη κινηθεί εναντίον με αγωγή ( διαβάστε εδώ ) και είναι βέβαιο πως ο τέως υπουργός Εξωτερικών δεν θα αφήσει αναπάντητες και τις νέες κατηγορίες περί οικονομικών ανταλλαγμάτων (ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε υπαινιγμούς ακόμα και για οικονομικές παροχές στην πολιτική κίνηση, συνέδεσε όλα αυτά με την εταιρεία που έχει αναλάβει τις βίζες για λογαριασμό του ΥΠΕΞ, ενώ έκανε λόγο για μυστικά κονδύλια που δόθηκαν σε ΜΜΕ των Σκοπίων).

Ο “ασυγκράτητος”, πλέον, Πάνος Καμμένος μεταβάλλεται σε σοβαρό πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου καθώς στην πορεία προς τις εκλογές υψώνει τη σημαία του Μακεδονικού για να αλιεύσει ψήφους και ως εκ τούτου θα επιτεθεί με σφοδρότητα ακόμα και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να στηρίξει τον Νίκο Κοτζιά στις επιθέσεις που δέχεται από τον Π. Καμμένο, στηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την κυβέρνησή του. Γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει και την αντιπαράθεση με τον Π. Καμμένο, ο οποίος θα …αναβαθμίσει την κριτική του στην κυβέρνηση, αλλά και τα πρόσωπα που υα περιλαμβάνει αυτή.

About Author