Νομοθετική παρέμβαση και για τα δικηγορικά γραφεία που… κυνηγούν οφειλέτες – Τι αλλάζει

Νομοθετική παρέμβαση που αναμένεται άμεσα βάζει φρένο στην παράβαση των κανόνων προστασίας των προσωπικών δεδομένων και προστασίας των καταναλωτών και στις δικηγορικές εταιρείες οι οποίες έως τώρα λειτουργούν εκτός των κανόνων που ισχύουν για τις εισπρακτικές εταιρείες.

Τα τελευταία χρόνια δικηγορικά γραφεία χρησιμοποιούν πολλές φορές ακόμη και αθέμιτες πρακτικές με απειλές και συνεχείς ενοχλήσεις, εναντίον οφειλετών σε Τράπεζες.

Τώρα αναμένεται να γίνουν σημαντικές αλλαγές ώστε οι καταναλωτές να προστατευτούν.

Όλα δείχνουν ότι οι δικηγορικές εταιρείες θα υποχρεωθούν να λειτουργούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες λειτουργούν σήμερα και οι εισπρακτικές ενώ δεν αποκλείεται και μια πιο σκληρή γραμμή η οποία θα υποχρεώνει τον δικηγόρο ή τη δικηγορική εταιρεία σε κάθε τηλεφωνική επικοινωνία να δηλώνει όνομα, στοιχεία επικοινωνίας, όνομα τράπεζας και ποσό οφειλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις εισπρακτικές προβλέπει καταγραφή κλήσεων, συγκεκριμένο αριθμό τηλεφωνημάτων εντός συγκεκριμένου ωραρίου αλλά και εγγραφή όσων ασκούν ανάλογη δραστηριότητα σε συγκεκριμένο μητρώο.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

About Author