Πολάκης: Εάν είναι κάποιοι να πληρώνουν τις ευθύνες τους με βάση το δόγμα Πολάκη, ναι, είμαι δογματικός!

Εγκαινιάστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Χανίων.

Στην ομιλία του, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με την αγορά πριν από αρκετά χρόνια μίας Γ’ Κάμερας, η οποία στοίχισε αρκετά εκατομμύρια και τελικά σήμερα πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων!

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε… «αν είναι κάποιοι να πληρώνουν τις ευθύνες τους με βάση το δόγμα Πολάκη, τότε ναι, είμαι δογματικός». Μίλησε δε για… κρυφούς κωδικούς και περίεργα deal του παρελθόντος, που σήμερα, όχι απλά δεν υφίστανται, αλλά ακολουθούνται διαδικασίες πιο διάφανες από ποτέ.

Η Διοικητής και η Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ.κ. Μαυρομμάτη και Γιακουμάκη σημείωσαν πως ο συγκεκριμένος χώρος ήταν μία… αποθήκη και κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η διευθύντρια του νέου τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Χανίων, Χριστίνα Φραγκάκη.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης, στάθηκε στην κακοδιαχείριση, όπως είπε, των προηγουμένων ετών, αλλά και στο ζήτημα με την αγορά της Γ’ Κάμερας, ενώ δεν παρέλειψε να πει στον κ. Πολάκη ότι το νοσοκομείο χρειάζεται κι άλλα χρήματα, δεδομένου ότι το κτίριο είναι πλέον «γερασμένο». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «βγήκαν» 580.000 ευρώ για την αντικατάσταση του φθαρμένου δαπέδου.

Ο  Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας εξέφρασε την  πλήρη ικανοποίηση του για τη δημιουργία του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και για την κάλυψη ενός τόσο σημαντικού κενού που υπήρχε, επί πολλά χρόνια, στη Δυτική Κρήτη και συνεχάρη τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό και του Αν. Υπουργό Υγεία Π. Πολάκη και την Διοίκηση του Νοσοκομείου γι αυτό το πολύ σημαντικό έργο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με το Τμήμα Πυρινικής Ιατρικής θα διενεργούνται πλέον οι παρακάτω εξετάσεις/σπινθηρογραφήματα:

1. Σπινθηρογράφημα με τομογραφική (SPECT) μελέτη Αιμάτωσης Μυοκαρδίου.

α) Με κόπωση κατά το πρωτόκολλο Bruce.

β) Με φαρμακευτική κόπωση.

γ) Έλεγχος βιωσιμότητας μυοκαρδίου.

2. Σπινθηρογραφήματα Οστών.

α) Ολοσωματικός έλεγχος και εντοπισμένες στατικές λήψεις.

β) Δυναμικό σπινθηρογράφημα οστών τριών φάσεων.

3. Σπινθηρογραφήματα Νεφρών.

α) Δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών (Νεφρόγραμμα).

Δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών για έλεγχο νεφραγγειακής υπέρτασης μετά την χορήγηση καπτοπρίλης.

γ) Στατικό σπινθηρογράφημα νεφρών (DMSA).

4. Σπινθηρογράφημα Θυρεοειδούς Αδένα.

5. Σπινθηρογράφημα Παραθυρεοειδών Αδένων.

 

πηγή www.parakritika.gr

About Author