Κουμουτσάκος: Προσβλητικό και προκλητικό το tweet Ράμα – Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το θάνατο του ομογενή

Να δείξει αποφασιστικότητα σχετικά με το θέμα του ομογενή από την Αλβανία κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον news247 στους 88,6.Χαρακτηριστικά είπε πως “η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να κάνει έντονο διάβημα, να ζητήσει εξηγήσεις για το πώς συνέβησαν τα γεγονότα”.

Τόνισε την ανάγκη νηφαλιότητας αλλά και αποφασιστικότητας. Είπε ότι η οικογένεια του θύματος δικαιούται και πρέπει κατά τον ίδιο να ζητήσει εμπειρογνώμονα.χαρακτήρισε απαράδεκτο, προσβλητικό και προκλητικό το tweet του Αλβανού Πρωθυπουργού.

Από εκεί και πέρα για τη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε: “Η κυβέρνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα εθνικό θέμα για να διεμβολίσει τη ΝΔ. Απέτυχε σε αυτό και τώρα δύο κορυφαίοι υπουργοί συγκρούονται για το θέμα. Ο Καμμένος συνέβαλε στο να πάμε στις Πρέσπες. Η συμφωνία είναι επιζήμια και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε βάσει συντάγματος στη Βουλή για να μην ισχύσει η Συμφωνία”.

Εκτίμησε επίσης ότι στα Σκόπια οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τέλη Δεκεμβρίου αρχές Γενάρη. “Εν συνεχεία εξαρτάται απ΄την ελληνική κυβέρνηση το πότε θα την φέρει στη Βουλή.

Για την Αιγιαλίτιδα ζώνης τέλος είπε πως “ο Πρωθυπουργός ευτυχώς άλλαξε την απόφαση για τα προεδρικά διατάγματα για την αιγιαλίτιδα. Βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Για τις πληροφορίες του news247 στους 88,6 ότι ο Τσίπρας θα ενημερώσει για το θέμα τα υπόλοιπα κόμματα είπε “η ΝΔ θα ασκήσει το θεσμικό της ρόλο και θα είναι παρούσα”.

Πλήρη διερεύνηση των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο ενός ομογενή από την αλβανική αστυνομία, ζητά το ΚΚΕ, ενώ εκφράζει ανησυχία και προβληματισμό για την εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Τα γεγονότα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, που οδήγησαν στην εκτέλεση ενός ομογενή, από την αλβανική αστυνομία, πρέπει πλήρως να διερευνηθούν. Από κει και πέρα η εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο χωρών, είναι κάτι που μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί, οι αλληλοτροφοδουτούμενοι εθνικισμοί, ακόμη και οι συζητήσεις για αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια».

«Αναλυτικές και πειστικές απαντήσεις» για τον θάνατο του 35χρονου ομογενή, ο οποίος έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, ζητεί από τα Τίρανα το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η αλβανική πλευρά – και όχι μόνο η αλβανική αστυνομία – πρέπει να απαντήσει πώς εξελίχθηκαν όλα τα περιστατικά που οδήγησαν στον θάνατο του Κ. Κατσιφά».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ποτάμι, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το «πώς υπήρξε η πρώτη εμπλοκή με την τοπική αστυνομία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων στις Βουλιαράτες και τι έγινε στη συνέχεια με την επέμβαση της ειδικής αλβανικής μονάδας». Το κυριότερο, όπως επισημαίνει, «είναι να απαντηθεί αν δόθηκε στον Κ. Κατσιφά η δυνατότητα να παραδοθεί».

About Author