Βήματα προσέγγισης της ρωσικής πρεσβείας μέσω Twitter

Σημάδια εκτόνωσης της διπλωματικής έντασης μεταξύ Αθήνας και Μόσχας διακρίνονται στον ορίζοντα μετά την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία, στενού συνεργάτη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Οι ρώσοι διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ανέβασαν δύο αναρτήσεις με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ενώ είχε προηγηθεί και ανάρτηση για τις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κατρούγκαλος διαμήνυσε πως η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος κι ότι η ελληνική διπλωματία θέλει να διατηρήσει την «ειδική» και «πατροπαράδοτα καλή» σχέση που έχει με την Μόσχα.

Ο έλληνας υπουργός επισήμανε, δε, πως πιστεύει «ότι θα επανέλθουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο που είχαμε ποτέ στις ελληνορωσικές σχέσεις».

Η Μόσχα προχώρησε τη Δευτέρα σε αντίμετρα κατά της Ελλάδας, τα οποία περιλαμβάνουν την απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία, στενού συνεργάτη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Αντρέας Φρυγανάς, όπου του γνωστοποιήθηκαν τα αντίποινα προς την Ελλάδα, για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Αναλυτικότερα, η κλήση του έλληνα διπλωμάτη έγινε προκειμένου να «δώσει εξηγήσεις» για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ενώ ο κ. Φρυγανάς παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

About Author