Συνελλήφθη 42χρονος που επιτέθηκε σε πολίτη κατά την είσοδό του σε εκδήλωση για το Μακεδονικό

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε πολίτης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εκδήλωση που πραγματοποιούσε η εφημερίδα “Εποχή” με την συμμετοχή της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Ο πολίτης πήγαινε προς την εκδήλωση όταν περνώντας μπροστά από τους συγκεντρωμένους δέχθηκε προπηλακισμό και στην συνέχεια επίθεση με το κοντάρι μιας σημαίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με την σημαία και ότι η αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου για προληπτικό έλεγχο ενώ η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Σε σύλληψη μετατράπηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η προσαγωγή του 42χρονου που συμμετείχε σε διαμαρτυρία ακροδεξιών χθες έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και ο οποίος φέρεται να χτύπησε με κοντάρι σημαίας έναν πολίτη που έσπευδε να παρακολουθήσει πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε αίθουσα του δημαρχείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό.

Ταυτόχρονα, σε σύλληψη μετατράπηκε και η προσαγωγή ενός 16χρονου Αλγερινού, ο οποίος διασταυρώθηκε τυχαία με την πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης, όπου φέρεται να ήρθε στα χέρια με διαδηλωτές και να τραυμάτισε ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο, έναν συμμετέχοντα στην πορεία.

«Η χτεσινή φασιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη και ο τραυματισμός πολίτη που πήγαινε σε εκδήλωση της εφημερίδας Εποχή από κοντάρι σημαίας είναι άλλο ένα αποκρουστικό περιστατικό ακροδεξιάς βίας, που προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επιθέσεις αυτές τρέφονται από τον εθνικιστικό και διχαστικό λόγο που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση και νομιμοποιούνται πολιτικά από τη συνολική της στάση. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται και να σιωπά. Πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να σταματήσει να καλύπτει τη φασιστική βία», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

About Author