Θεοδωράκης: Δεν μπαίνουμε στην κυβέρνηση εις αντικατάσταση των ΑΝ.ΕΛ- “Φωτιές” στο ΚΙΝ.ΑΛ από την πρόταση Δανέλλη

Την επίσημη θέση του Ποταμιού ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του κόμματος μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εισήγηση Δανέλλη για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε στους δημοσιογράφους την εξής δήλωση: «Ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με τη συγκυρία. Η θέση του Κινήματός μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί».

Την άποψη ότι το Ποτάμι πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από αυτή, έθεσε στην ΚΟ του κόμματος ο κ.Δανέλλης όπως είχε γραψει νωρίτερα το News 24/7. O κ.Δανέλλης είχε εκφάσει αυτή τη θέση και δημόσια προκαλώντας αντιδράσεις και από το Κίνημα Αλλαγής.

Η νέα δήλωση του Σπύρου Δανέλλη ανάβει φωτιές στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο βουλευτής του Ποταμιού εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από αυτή.

Ο κ. Δανέλλης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε:

“Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου άποψη είναι ότι αν δεν είμαστε υποκριτές τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση. Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο” είπε ο κ.Δανέλλης νωρίτερα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Υποστήριξε μάλιστα ότι για τον λίγο όπως εκτίμησε χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, θα μπορούσε να δοθεί μία προοδευτική λύση για να διασφαλιστεί η επίλυση του Σκοπιανού και η έξοδος από το πρόγραμμα, με ένα στενό συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο, εφόσον κινδυνεύσει η σταθερότητα της συγκυβέρνησης.

Ο κ.Δανέλλης εν τω μεταξύ προηγουμένως με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε απαντήσει στα σχόλια που προκλήθηκαν από τη συμμετοχή του ως ομιλητή σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και στην οποία θα μιλήσει αυριο και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Βεβαίως η πρόταση του κ.Δανέλλη αναμένεται να συναντήσει αντιδράσεις και στην ΚΟ του Ποταμιού, καθώς Ψαριανός- Αμυράς διαφωνούν με οπιοαδήποτε στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και έχουν εκφράσει ενστάσεις και για τη συμφωνία για το Σκοπιανό) ενώ ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης νωρίτερα διέψευσε, με μήνυμα στο twitter, τις φήμες ότι βουλευτές του κόμματος θα στηρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να μη χάσει την πλειοψηφία.

«Ας σταματήσουν κάποιοι την παραπληροφόρηση. Καταντάει εμμονή. Οι βουλευτές μας λένε ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση και αυτοί επιμένουν ότι η δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει μέχρι το Ποτάμι! Ο δικός μας δρόμος είναι άλλος. «Get up, stand up, don’t give up the fight» – Bob Marley», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Η νέα αυτή δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και από την πλευρά της ΔΗΣΥ. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκ των στελεχών που διαφωνούν με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο ορισμός της πολιτικής ξεφτίλας στην παρακάτω δήλωση!Πώς το είπε το Μαξίμου, συμφέροντα «εξαγοράζουν» Βουλευτές;

Σταύρο, δεν σου αξίζει να έχεις αυτό το πολιτικό τέλος που σε οδηγούν τα στελέχη σου, προκειμένου να εκλεγούν ακόμα μια φορά Βουλευτές. Είναι άνθρωποι που έχουν περάσει από τέσσερα κόμματα και έχουν ως μόνο στόχο να κρατήσουν την καρέκλα.

Δώσε ένα τέλος.

Υ.Γ. : Για την πορεία του κ. Δανέλλη είχα μιλήσει από νωρίς. Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ.Κωνσταντίνοπουλος.

Πηγή: news247.gr

About Author