Δεν παραδίδει την έδρα του ο Λαζαρίδης- Απορρίπτει τα σενάρια αποστασίας

«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα πράγματα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος υπέβαλε χθες την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αναφερόμενος στα σενάρια χρηματισμού του με σκοπό την παραίτησή του.

«Τήρησα τους κανόνες και δε θα πέσω στο επίπεδο που πέφτουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας ότι, «ακόμα και στην επιστολή παραίτησής μου δεν προσβάλω κανέναν».

«Κάναμε τους ΑΝΕΛ με την ψυχή μας κι αυτό το πράγμα κάποιοι το ξέχασαν. Αυτές οι κόκκινες γραμμές που βάλαμε, υπάρχουν μέσα στην επιστολή», σημείωσε «δείχνοντας» στελέχη των ΑΝΕΛ.

Εξηγώντας τους λόγους που δεν παραιτήθηκε νωρίτερα και δεν στήριξε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, είπε ότι, «είχαμε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές».

Κληθείς να εκτιμήσει το αν οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν έρθει στη Βουλή, είπε πως πιστεύει ότι, «θα τηρήσουν τη γραμμή τους».

Επικαλούμενος ακόμα έναν λόγο που τον ώθησε στην παραίτηση, είπε ότι «ένιωσε προσβεβλημένος όταν αποκλείστηκε η έγκριση της συμφωνία με τη διευρυμένη ψήφο των 180 βουλευτών».

Μάλιστα, αναφορικά με τη συμφωνία, διαφώνησε ριζικά, εξηγώντας ότι, «δεν μπαίνω στο περιεχόμενο της συμφωνίας, αφού δεν μπορούμε να δεχθούμε τη συμφωνία, αφού έχει τον όρο ‘Μακεδονία’ μέσα».

Κληθείς να απαντήσει στον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, στο γιατί δεν παραδίδει την έδρα του, απάντησε ότι δε θα την παραδώσει, αλλά θα κάνει «ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

About Author