Στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα ο Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ το αίτημά της για προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για την οικονομία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει αποφασίσει να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους και να μην επιτρέψει επικοινωνιακά και πολιτικά στον Αλέξη Τσίπρα να κεφαλαιοποιήσει τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιούνη.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την πρωτοβουλία της ΝΔ την προανήγγειλε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την πανηγυρική εκδήλωση του Ζαππείου και τη συνόδευσε με μια δήλωση όπου σημείωσε ότι στη βουλή ο κ. Τσίπρας «θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας».

Στο αφήγημα της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιτάσσει το δικό του αφήγημα το οποίο σε ότι αφορά την οικονομία και το χρέος είναι πως η απόφαση του Eurogroup απέχει πολύ τόσο από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση όσο και από τις αποφάσεις του 2012. Επιπλέον σε αυτό το πλαίσιο στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος στις αγορές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αυτή την εβδομάδα στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με το διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, Όλαφ Σολτς. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ αυτό το τετ α τετ που αναμένεται να διαρκέσει μια «δεν θα είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα» όπως και οι προηγούμενες συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σόιμπλε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της χώρας και η συνάντηση αυτή γίνεται στο φόντο δύο αντικρουόμενων αναγνώσεων, αυτή του προέδρου της ΝΔ και αυτή του γερμανού υπουργού οικονομικών ο οποίος χαιρετίζοντας την απόφαση του Eurogroup δήλωσε ότι «η Αθήνα θα μπορεί και πάλι σύντομα να σταθεί στα πόδια της και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα στην αγορά».

Πηγή: news247.gr

About Author