Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών (video)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΊ.

«Έχουμε μπροστά μας ένα τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή αυξημένα μέτρα και ενισχυμένο μηχανισμό εποπτείας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ σχολιάζοντας τη ρύθμιση του χρέους είπε:

«Το χρέος αναγκάστηκαν κάποιοι να το ρυθμίσουν διότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα  ξέφυγε τα τελευταία χρόνια. Δείτε τι είχε προβλέψει η απόφαση του Eurogroup to 2012 και θα δείτε ότι είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα».

«Η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα δεν τελειώνουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε για προκλητικά πανηγύρια τόσο στις Πρέσπες όσο και στο Ζάππειο.

Ερωτηθείς τι θα έπραττε η ΝΔ εάν θα γινόταν εκλογές αύριο, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική και φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη ενώ σημείωσε ότι σε πρώτο στάδιο η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί μόνο «να απαλύνει τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα».

Για το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνησή του δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Σκοπίων.  «Αυτή τη συμφωνία δεν τη διαπραγματεύτηκα, δεν συμφωνώ , δεν θα την ψηφίσω», παραδεχόμενος πάντως ότι εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί τότε τα περιθώρια μιας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι περιορισμένα.

 

Ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Montag, 25. Juni 2018

About Author