Πρώτα αποτελέσματα: Στο 52,6% ο Ερντογάν- Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα θα κρίνουν το αποτέλεσμα

“Ελπίζω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να προοδεύει. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί για κάποια δυσκολία” δήλωσε κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πολιτική δύναμη του οποίου δοκιμάζεται.

Με καταμετρημένο το 9,2% των ψήφων (σ.σ. χωρίς τα εκλογικά τμήματα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα), τα πρώτα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών είναι:

52,56% Ερντογάν

26,33% Ιντζέ

11,8% Ντεμιρτάζ

7,2% η Ακσενερ

Για να υπάρχει μια σαφής εικόνα, πάντως, χρειάζεται να έχει καταμετρηθεί το 25% των ψήφων.

 

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν από λίγα λεπτά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης όπου άλλωστε ψηφίζει πάντοτε. Στην κάλπη τον περίμενε και η κόρη του με τον γαμπρό του και Υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Άλμπαϊρακ που είχαν ψηφίσει νωρίτερα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν έκανε λόγο για δημοκρατική επανάσταση στην Τουρκία με τις σημερινές εκλογές.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμμετοχή λίγο μετά τις 13/30 οπότε και ψήφισε «ήταν πάνω από το 50%». «Είναι καλή η συμμετοχή. Με αυτές τις εκλογές θα ζήσουμε μια δημοκρατική επανάσταση στην Τουρκία. Ελπίζω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να προοδεύει. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί για κάποια δυσκολία» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, η πολιτική δύναμη του οποίου δοκιμάζεται. «Με αυτές τις εκλογές περνάμε στο προεδρικό σύστημα που θα μας ανεβάσει σε νέο επίπεδο πολιτισμού και θα ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια» πρόσθεσε.

 

About Author