Βορίδης: “Δεν μπορούμε και δεν θα ανατρέψουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό όταν γίνουμε κυβέρνηση”

“Η Ν.Δ δεν πρόκειται να ανατρέψει τη συμφωνία για το θέμα των Σκοπίων όταν γίνει κυβέρνηση και εφόσον αυτή έχει προηγουμένως κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο”, είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και στους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης.

Είναι η πρώτη καθαρή τοποθέτηση στελέχους της Ν.Δ επί του θέματος και επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ που ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις στους Ευρωπαίους συνομιλητές του στο ΕΛΚ. Η Ν.Δ έχει μέχρι τώρα δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και πως αυτή δημιουργεί πολιτικά τετελεσμένα, ωστόσο δεν είχε αποσαφηνίσει εάν θα προσπαθήσει να την ακυρώσει στη συνέχεια.

Ο κ. Βορίδης κατέστησε σαφές πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος στήριξε τον Άδωνι Γεωργιάδη που είχε επιδοκιμάσει τον Ιταλό υπουργό Μετανάστευσης Ματέο Σαλβίνι, λέγοντας πως και ο ίδιος θεωρεί σωστή και ενδεδειγμένη την σκληρή πολιτική στο μεταναστευτικό. Η δήλωση αυτή παγιώνει μία εξαιρετικά σκληρή θέση από το δεξιότερο τμήμα της Ν.Δ.

About Author