Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Φαίνεται πως δεν θα το γλιτώσω, θα την φορέσω την γραβάτα (video)

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενημερώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα του προεδρικού μεγάρου λίγο μετά τις 14:05. Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον ΠτΔ για όσα έγιναν στο Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έκανε χειραψία με τον κ.Παυλόπουλο, χαμογελαστός του είπε «φαίνεται πως δεν θα το γλιτώσω, θα την φορέσω την γραβάτα. Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται όταν κερδίζονται».

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2015 ο Ματέο Ρέντσι είχε κάνει δώρο μία γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα και ο Ελληνας πρωθυπουργός του είχε πει: «υπόσχομαι να τη φορέσω όταν θα βρούμε την κοινά αποδεκτή λύση με την Ευρώπη».

Στη συνέχεια και στη συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον ΠτΔ:

 • Χθες είχαμε μία ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος
 • Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο
 • Ηθελα να είστε ο πρώτος στον οποίο θα μεταφέρω και θα παρουσιάσω με κάθε επισημότητα τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.
 • Είχατε δίκιο όταν λέγατε πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα κέρδη που βλέπει η κυβέρνηση από τη συμφωνία και έστειλε διπλό μήνυμα εκτιμώντας ότι η συμφωνία είναι πάνω από τις προσδοκίες των αγορών, αλλά και αντάξια των θυσιών του λαού.

Έκανε λόγο για μία νέα σελίδα για τη χώρα, τονίζοντας ότι αυτό δε σημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το “συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας”, εγκαταλείπει όμως τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων και άρα η κυβέρνηση θα έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέγει τα μέσα για την υλοποίηση των στόχων.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι “γρήγορα ο λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές” και μέσα στο 2018, αλλα και τα επόμενα χρόνια με το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται.

Ο κ.Τσίπρας εγκωμίασε το ρόλο του κ.Παυλόπουλου και προσωπικά και θεσμικά όσον αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ εγκωμίασε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντά: “Αυτό επεβαλλε η συγκυρία αλλά η ιστορία του τόπου”.

Οι δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου

 • Τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή μου
 • Εκανα αυτό που θα έκαναν όλοι οι ΠτΔ
 • Εκανα το χρέος μου
 • Ο ρόλος του ΠτΔ προσαρμόζεται όταν οπι συγκυρίες είναι κρίσιμες
 • Κανένας δεν μπορεί να πει ότι ο Ελληνικός Λαός που είπε ΟΧΙ ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
 • Να γνωρίζουν και οι εταίροι πόσες θυσίες έκανε ο ελληνικός λαός για να καταφέρουμε να φτάσουμε εδώ
 • Τα λάθη δεν ήταν μόνο δικά μας, αλλά και των προγραμμάτων

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΙΠΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για την απόφαση του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για την απόφαση του χθεσινού Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 22. Juni 2018

 

About Author