“Καίει” τα εκλογικά σενάρια που συνδέονται με το Σκοπιανό η κυβέρνηση

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος που εκ των πραγμάτων αυτή έχει δημιουργήσει. Η στάση της Ν.Δ αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης και η διχαστική ρητορική επιδεινώνει το πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα προκαλεί, όπως δείχνουν κάποιες δημοσκοπήσεις, μεγάλες απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως αυτό είναι ανατάξιμο και γι αυτό αποσυνδέει πλήρως το Σκοπιανό από τυχόν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. “Θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας”, είναι το σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού.

Κι ενώ άπαντες αναμένουν την καθοριστική συνεδρίαση του Eurogroup που θα αποφασίσει για το χρέος και το καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας το Μαξίμου αποφάσισε να στείλει μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και ομαλότητας τόσο στους εντός (κόμματα, κοινωνία) όσο και στους εκτός (δανειστές, αγορές).

Επομένως η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου πως εφόσον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν την συμφωνία η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και μάλιστα θα την πάρει δεν ήταν καθόλου τυχαία. Το Μαξίμου με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει πως δεν υπάρχει ρήξη στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης-παρά τις γκρίνιες αρκετών ανελιτών- και συγχρόνως να εκφράσει την βεβαιότητά της πως η Συμφωνία θα ψηφιστεί χωρίς αυτό να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης.

Βεβαίως προτού μιλήσει ο Πάνος Καμμένος προτείνοντας την υπερψήφιση της Συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής (180 ψήφοι) ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είχε τονίσει ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος καθώς δεν τίθεται ζήτημα αφού δεν μεταφέρονται αρμοδιότητες της σε διεθνείς οργανισμούς και επιπλέον δεν τίθενται θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών

About Author