Ο εμφύλιος στη “Χρυσή Αυγή”, η τριχοτόμηση και η… στροφή Μπαρμπαρούση

Θύελλα εξελίξεων φέρνουν στη Χρυσή Αυγή το πρόσφατο επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση στη Βουλή όσο και η  αναμενόμενη απόφαση της δικαιοσύνης για το εάν η συγκεκριμένη οργάνωση χαρακτηριστεί ως «εγκληματική οργάνωση», μετά και τις δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες μέλη και στελέχη της κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει.

Η οργάνωση πλέον εμφανίζεται, όπως όλα δείχνουν, …τριχοτομημένη!

  • Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και τα ηγετικά στελέχη που τον στηρίζουν, δείχνουν να έχουν ως πρώτο στόχο, να περάσουν κατά το δυνατόν απαρατήρητοι έως το αποτέλεσμα της δίκης. Ο κίνδυνος, βλέπετε, η Χρυσή Αυγή να χαρακτηριστεί ως «εγκληματική οργάνωση», με ότι συνέπειες έχει αυτό για την ηγεσία της, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, όπως υπαρκτές είναι και οι πιθανότητες να κατηγορηθεί η ηγεσία ως «ηθικός αυτουργός» στα εγκλήματα που έχουν διαπράξει μέλη της οργάνωσης. Ο Ν. Μιχαλολιάκος, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται άσπονδοι φίλοι του στην οργάνωση, έχει επιλέξει η Χρυσή Αυγή έως το τέλος της δίκης να κρατά χαμηλούς τόνους, ώστε να περιορίσει τις πιθανότητες καταδίκης του.
  • Την τακτική αυτή δεν δέχονται τα στελέχη που εκφράζουν την «ομάδα κρούσης» της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων φέρονται να είναι οι Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που θέλει να εμφανίζεται ως ο «θεωρητικός» της οργάνωσης («ο Γκέμπελς της Χρυσής Αυγής», όπως λένε ορισμένοι) και ο οποίος εμφανίζεται στο παρασκήνιο ως ένας από τους αντίπαλους πόλους (κατά κάποιους ο κορυφαίος) έναντι του Ν. Μιχαλολιάκου. Τα στελέχη αυτά δίνουν τον τόνο στην τελευταία επιθετικότητα της Χρυσής Αυγής, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, να «εκθέσουν» και τη σημερινή ηγεσία.
  • Ο τρίτος πόλος που δημιουργείται αργά αλλά σταθερά είναι ο πόλος που θέλει να αποχαρακτηριστεί ο χώρος τους από «ναζιστικός» ώστε να μπει σιγά- σιγά στο πολιτικό παιχνίδι. Ο αποχωρήσας από την οργάνωση ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός, ο Δημήτρης Κουκούτσης που ανεξαρτητοποιήθηκε, είναι μεταξύ αυτών που ενεργά δείχνουν να στηρίζουν μια τέτοια προσπάθεια. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο ιθύνων νους της συγκεκριμένης στρατηγικής φέρεται να είναι ο γνωστός δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας, που είναι αδελφός του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Ο Τ. Μιχαλόλιας, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πασχίζει να φέρει στη γραμμή αυτή και τον αδελφό του, τον Ν. Μιχαλολιάκο. Η προσπάθεια αυτή, άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Υ.Γ.: Όπως, βεβαίως, πολλοί τονίζουν, παρά τις διαφορές στρατηγικής επί της ουσίας η συγκεκριμένη οργάνωση είναι απολύτως ενιαία στην ακροδεξιά έως και ναζιστική φιλοσοφία της.

Μπαρμπαρούσης: Τα γυρίζει υπό το φόβο βαριάς καταδίκης

«Ανακρούει πρύμναν» υπό τον φόβο της βαριάς ποινικής καταδίκης ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος είχε πράξει κάτι ανάλογο και λίγες ώρες μετά όσα είπε από το βήμα της Βουλής προκαλώντας σάλο.

Στη δήλωση του ο κ. Μπαρμπαρούσης περιγράφει την επίμαχη στιγμής της «έξαρσης» στο Κοινοβούλιο.

Σε δήλωση του ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αναφέρει:

Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων.

ΠΗΓΗ: news247.gr

About Author