Βουλευτής της Ν.Δ κατηγόρησε την κυβέρνηση για “εσχάτη προδοσία”!

Αγριο επεισόδιο για το Σκοπιανό, κατά το οποίο ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, διαδραματίστηκε στη Βουλή, ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη.

Λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο κ. Κασαπίδης ανέφερε στην ομιλία του ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας εφόσον ψηφίσουν την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ο Νίκος Φίλης αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει. Ο τελευταίος επανήλθε, μιλώντας για προδοσία και το θέμα πήρε έκταση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ζήτησε από τη ΝΔ να πάρει θέση, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης πήρε αποστάσεις.

Ο κ. Κασαπίδης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για απολογία, ενώ παράλληλα από την ΝΔ θα τεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα των δηλώσεων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασίας Γκαρά, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Το επεισόδιο

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Κασαπίδη, ο πήρε τον λόγο ο κ. Φίλης: «Ο κ. Κασαπίδης είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες, είναι μειοδότες και διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Οι εκφράσεις αυτές δεν μπορεί να ακούγονται έτσι αδιαμαρτύρητα τον καλώ να πάρει πίσω τα όσα είπε. Αλλιώς η διαδικασία της συνεδρίασης φοβούμαι ότι είναι δύσκολο να συνεχιστεί», είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Για το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία, τα ιερά και τα όσια έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Μακεδονομάχοι και κατακρεουργήθηκαν χιλιάδες αθώοι Μακεδόνες πολίτες. Αν αυτά που τα υπερασπίστηκαν Μακεδονομάχοι με το αίμα τους, εμείς τα χαρίζουμε με αυτή την Συμφωνία, τότε αν αυτό δεν είναι προδοσία τι είναι;», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μετά την τοποθέτηση αυτή- και αφού ο κ. Κασαπίδης προκλήθηκε πολλές φορές από το Προεδρείο να ανακαλέσει- παρενέβη ο κ. Χατζηδάκης. «Καταλαβαίνω την φόρτιση των συναδέλφων, ιδιαίτερα των προερχόμενων από την Βόρειο Ελλάδα. Αυτές τις ώρες υπάρχει ένταση στις περιοχές τους. Και το πρωί υπήρξε ένταση. Από το πρωί και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκαν βαριές κατηγορίες εναντίον της ΝΔ. Θα ήθελα ότι λέγεται να ιδωθεί στο πλαίσιο αυτής της έντασης και να προχωρήσουμε παρακάτω», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, και τις εκ νέου εκκλήσεις να ανακαλέσει, ο κ. Κασαπίδης είπε εκ νέου: «Τότε τσάμπα σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς. Τσάμπα σκοτώθηκαν όλοι οι Μακεδονομάχοι. Γι αυτά τα ιερά αγωνίστηκαν και τα υπερασπίστηκαν με το αίμα τους. Κι εμείς τα ξεπουλάμε».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος παρακάλεσε τον βουλευτή να ανακαλέσει τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να προχωρήσουν διαδικασίες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής. «Καλές είναι οι θεατρικότητες και το συναίσθημα αλλά ας μας πει κι η ΝΔ αν πρέπει να πάμε για εσχάτη προδοσία», είπε ο κ. Ξυδάκης. Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε προς τον βουλευτή της ΝΔ, ότι η στάση του δεν είναι σωστή και προσέθεσε: «Καλείστε να επανορθώσετε, βοηθάτε αυτούς τους οποίους μέμφεστε». «Η ΝΔ οφείλει να πάρει σαφή θέση», επέμεινε ο Νίκος Φίλης, ενώ ενημέρωσε ότι θα κινηθεί η διαδικασία της κλήσης για απολογία του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σχετική εικόνα

Τον λόγο έλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος και ανέφερε: «Το πρωί ελέχθη κάτι πολύ βαρύ από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Γκαρά. Αυτή την ώρα, λέγεται κάτι που επίσης δεν εκφράζει τον πολιτικό λόγο της ΝΔ, περί εσχάτης προδοσίας. Η ΝΔ παίρνει απόσταση και από τα δύο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε το θέμα εδώ. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ας πάει και η κυρία Γκαρά, να δούμε αν οι εκφράσεις αυτές ότι εμείς είμαστε ναζιστές ή συνεργάτες ναζιστών γίνονται αποδεκτές από την Βουλή. Να τα δούμε όλα σφαιρικά. Πάντως δεν βοηθάει αυτή την ώρα η όποια ακραία τοποθέτηση. Η ΝΔ είναι κόμμα του μέσου και της μεσότητος. Είμαστε κόμμα δημοκρατικό. Βεβαίως είμαστε σε απόλυτη αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ζήτημα των Σκοπίων· από εκεί και πέρα τοποθετούμαστε όπως τοποθετήθηκε ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τοποθετήθηκα εγώ το πρωί. Τελεία και παύλα».

Στο ζήτημα επανήλθε ο κ. Φίλης ο οποίος είπε μεν ότι δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό εκ μέρους της κ. Γκαρά, ωστόσο δήλωσε ότι δεν δέχεται συμψηφισμούς, καθώς αυτός είναι ένας πολιτικός χαρακτηρισμός. «Εδώ υπάρχει ευθεία επίθεση που προσβάλλει το Κοινοβούλιο, ότι η πλειοψηφία είναι προδότες. Μην συμψηφίζουμε φράσεις με υπαινιγμούς με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Κρατώ την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη και δεν συνεχίζω, αλλά το θέμα θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Λέω όμως “ντροπή” σε αυτόν τον κύριο (σ.σ. τον Γ. Κασαπίδη) ο οποίος έφτασε στο σημείο να πιάσει στο στόμα του έναν ήρωα. Τον Παύλο Μελά».

Αποτέλεσμα εικόνας για Κασαπίδης Βουλή ΝΔ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με την σειρά του, ανάγνωσε από τα πρακτικά την αναφορά προς την ΝΔ της Αναστασίας Γκαρά σύμφωνα με την οποία: «Η ιστορία σας συνοδεύεται από πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της Χούντας, των ναζί και προδότες”. “Επομένως αν στην Επιτροπή Δεοντολογίας πάει ο ένας, θα πάει και η άλλη», επανέλαβε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ανέβηκε αμέσως μετά στο βήμα, μίλησε για επικίνδυνα γραφικές φωνές υστερίας και ανεύθυνες κατηγορίες που εκστομίζουν Έλληνες βουλευτές προς συναδέλφους τους.

Μέχρι αυτή την ώρα, πάντως, η Ν.Δ επισήμως δεν έχει αποδοκιμάσει τις επαίσχυντες δηλώσεις Κασαπίδη, ούτε έχει κινηθεί σε βάρος του κάποια διαδικασία.

Στην επιτροπή δεοντολογίας

Στην επιτροπή δεοντολογίας για τον ακραίο εθνικιστικό λόγο του θα παραπεμφθεί ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με την συμφωνία για τη λύση του ονοματολογικού ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διαπράττουν «εσχάτη προδοσία» και απείλησε όσους βουλευτές την ψηφίσουν.

«Ο,τι διεκδικούσαν οι Σλάβοι γείτονές μας εδώ και δεκαετίες με κάθε αθέμιτο και σκοτεινό τρόπο, τους το χαρίζετε με αυτήν τη συμφωνία, κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά. Είναι εσχάτη προδοσία» είπε ο κ. Κασαπίδης. Έφτασε, μάλιστα, σε σημείο απειλήσει και τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία ότι θα αντιμετωπιστούν ως «συνεργοί». «Είναι βέβαιον ότι μια μελλοντική δημοκρατική κυβέρνηση θα αναζητήσει τις ευθύνες σας αυτές» απείλησε τους βουλευτές ο κ. Κασαπίδης.

Η απαράδεκτη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει. Όμως ο κ. Κασαπίδης παρέμεινε ανένδοτος με αποτέλεσμα να ζητήσει ο κ. Φίλης από τη ΝΔ να πάρει θέση. Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι αναφορές αυτές «δεν εκφράζουν τον πολιτικό λόγο της ΝΔ».

Πάντως, ο κ. Φίλης προανήγγειλε ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες παραπομπής του κ. Κασαπίδη. Ανταπαντώντας, όμως, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να παραπεμφθεί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά η οποία κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η ιστορία της «συνοδεύεται από πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της χούντας, των ναζί και προδότες». Ο κ. Φίλης παραδέχτηκε ότι διαφωνεί με όσα είπε η κυρία Γκαρά αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται συμψηφισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι προδοσία χαρακτήρισε τη συμφωνία και ο Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ μιλώντας από το βήμα της πρότασης δυσπιστίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ πλειοδοτεί με τη Χρυσή Αυγή σε ακραίο εθνικιστικό παροξυσμό
“Ο εθνικιστικός κατήφορος της Ν.Δ. δεν έχει τέλος. Λίγες ώρες μετά τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση, που ζητούσε κεφάλια στις Πρέσπες, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κασαπίδης, κατηγορούσε από το βήμα της Βουλής βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία.

Η Ν.Δ. επιβεβαιώνει πως με την εμφυλιοπολεμική ρητορική της όχι μόνο νεκρανάστησε φασίζουσες συμπεριφορές, αλλά προσπαθεί να πλειοδοτήσει με τη Χρυσή Αυγή σε ακραίο εθνικιστικό παροξυσμό.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τρομάζει από την εικόνα του τέρατος και όχι να προσπαθεί να του μοιάσει”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

Πηγή: iefimerida.gr

About Author