Γεννηματά: Έχει και θετικά σημεία η συμφωνία αλλά δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση

«Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του και δεν είναι είναι δυνατόν να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα. Έχει δικαίωμα να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις που θα βγει η χώρα από την κρίση» σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Έχει το δικαίωμα, πρόσθεσε, «να αποφασίσει ποιος θα είναι στο τιμόνι της χώρας. Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση, ούτε στα εθνικά θέματα, ούτε στην ασφάλεια, ούτε στην οικονομία , ούτε πουθενά» υποστήριξε.

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό, τόνισε ότι θα εργαζόμαστε για μία λύση με γνώμονα τη σταθερότητα στην περιοχή. «Η συγκυρία ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τα εθνικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση όμως δεν την αξιοποίησε και δεν έκανε διάλογο με τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσε να είχε διαμορφώσει μία εθνική γραμμή. Προχωρούν στην υπογραφή της συμφωνίας χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του συγκυβερνήτή τους».

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ τόνισε πως «μιλήσαμε για τα θετικά σημεία της συμφωνίας αλλά και τις γκρίζες ζώνες».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, είπε ότι «δώσανε αμαχητί τη γλώσσα και την εθνικότητα. Αγνόησαν ακόμη και τις θέσεις ηγετικών προσώπων της Αριστεράς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Όσο αφορά στα συλλαλητήρια, τόνισε πως «οφείλουμε να σεβόμαστε τη φωνή των πολιτών, ακούμε την αγωνία τους αλλά και να απομονώνουμε τις ακραίες φωνές».

Πιστεύουμε στη λύση, τόνισε, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση. «Η λύση που παρουσίασε η κυβέρνηση έχει θετικά σημεία, η υλοποίησή της όμως δεν εξαρτάται από την Ελλάδα από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας. Υπάρχουν αβεβαιότητες και αρνητικά σημεία». Πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή πρέπει να αλλάξει, πρέπει να βελτιωθεί πριν είναι αργά, πρόσθεσε.

About Author