Πάνος Καμμένος: Δεν ψηφίζει τη συμφωνία για Σκοπιανό, στηρίζει την κυβέρνηση

Υποστηρικτικός στην κυβέρνηση, κρατώντας όμως τις θέσεις του για το Σκοπιανό, ήταν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, ξεκαθάρισε, όμως, πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.

“Καλώ τα άλλα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, και κυρίως η Ν.Δ. Να ξεκαθαρίσουν εάν είναι με τη θέση του Καραμανλή και της Μπακογιάννη. Εμείς το ξεκαθαρίζουμε, μια τέτοια συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε. Αυτή η διαδικασία, πιθανής κύρωσης της συμφωνίας, θα κρατήσει αρκετούς μήνες, ίσως να πάει και μετά τις εκλογές.

Οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από τα μνημόνια πάνε εξαιρετικά καλά. Μετά τον Αύγουστο η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια για πάντα.

Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πάει εξαιρετικά καλά. Καθένας έχει κρατήσει τις δικές τους κόκκινες γραμμές”

Ηδη απο τις πρώτες δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε οτι οι Σκοπιανοί δεν θα κάνουν δεκτή την συμφωνία, ενω πρόσθεσε οτι εκείνος και το κόμμα του δεν πρόκειται να κάνουν δεκτή ονομασία με το όνομα Μακεδονία.

Ο κυριος Καμμένος πρόσθεσε οτι είναι σε άμεση επικοινωνία με τον πρωθυπουργό που αναμένει να μιλήσει με τον Ζάεφ, αλλά δεν μπορεί να πεί λεπτομέρειες για την πρόταση συμφωνίας. Για τους ΑΝΕΛ πάντως που δεν ψηφίζουν όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Η πρόταση πάντως που καταλήγουν οι δυο πλευρές, σημείωσε ο Πάνος Καμμένος περιέχει τους όρους που είχε η πρόταση Καραμανλή, δηλαδή erga omnes, δηλαδή σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αλλά εκτίμησε οτι η πρόταση δεν θα γίνει δεκτή απο τα Σκόπια.

 

About Author