Στον εισαγγελέα 20 μέλη του Ρουβίκωνα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί τα 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», για την παράσταση και απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι για: διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του υπουργείου, όπου πέταξαν τρικάκια για συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα και προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο, όταν ένας τα κατάφερε, αλλά όλοι συνελήφθησαν από τη φρουρά.

Αμέσως μετά το συμβάν η συλλογικότητα ανάρτησε ανακοίνωση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Σε νεότερη ανακοίνωση τους, μετά τη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις, ανάρτησαν και δεύτερη ανακοίνωση- πρόσκληση για συγκέντρωση αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με αφορμή και τη δίκη 12 άλλων μελών του «Ρουβίκωνα», από παλαιότερες ενέργειες.

Το χρονικό

Εδώ και αρκετό καιρό η σκοπιά στην είσοδο του υπουργείου στην Κατεχάκη είχε ενισχυθεί, ενώ είχε δοθεί εντολή να παραμένει ανοιχτή μόνο η μία από τις δύο καγκελόπορτες.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν έξω από το υπουργείο, δεν κατάφεραν να μπουν στον αίθριο χώρο, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αμέσως μετά οι ειδικοί φρουροί που ήταν στην πύλη τους ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν ώστε όλα τα άτομα να προσαχθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Στόχος του Ρουβίκωνα ήταν να επαναλάβει ό,τι είχε κάνει με την εισβολή στο υπουργείο Άμυνας, όπου τότε είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι την είσοδο του κεντρικού κτηρίου. Κάτι που όμως, όπως φαίνεται, δεν μπόρεσε να συμβεί στην Κατεχάκη.

About Author