Ποιοι βλέπουν τον Λουκά Παπαδήμο ως τον “Έλληνα Ματαρέλα”

Η επιχείρηση πολιτικής φθοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ έχουν παρατηρήσει τη διατεταγμένη αρθρογραφία, αφενός για τις στενές σχέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα, αφετέρου για την ανάγκη να προκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πολιτικές εξελίξεις, ακόμα και πτώση της κυβέρνησης με την παραίτησή του!

Εσχάτως στην εξίσωση μπήκε και η παράμετρος του ονοματολογικού των Σκοπίων και δεν είναι άγνωστοι όσοι εγκαλούν τον κ. Παυλόπουλου γιατί “δεν σέβεται τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή”, ώστε να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας.

Τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε ένα ακόμα “επιχείρημα”. “Κάντο όπως ο Ματαρέλα”, είναι το μήνυμα αυτών των ίδιων κύκλων προς το προεδρικό μέγαρο, υπονοώντας πως ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να αναπέμψει μία συμφωνία για το Σκοπιανό και να προκαλέσει πολιτειακή κρίση και εκλογές. Φυσικά, όλα αυτά είναι στην καλύτερη περίπτωση σενάρια επιστημονικής φαντασίας αφελών, στην χειρότερη προτροπή σε συνταγματικό πραξικόπημα.

Στο τραπέζι, ωστόσο, υπάρχει πλέον και κάτι ακόμα. Όπως αποκάλυψε πριν μερικές εβδομάδες το anatropinews.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να προτείνει για το προεδρικό αξίωμα στην εκλογή του 2020 -ιδιαίτερη στην περίπτωση που θα έχει σχηματίσει κυβέρνηση- τον Λουκά Παπαδήμο! Για μια σειρά λόγους με το σενάριο αυτό “φλερτάρουν” οι Αντώνης Σαμαράς (με δεδομένη πολύ ισχυρή επιρροή στην ηγεσία της Ν.Δ), ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι είτε από τον πολιτικό, είτε από τον επιχειρηματικό χώρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παυλόπουλος με Ματαρέλα

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σκάϊ όπου όταν ρωτήθηκε εάν θα υποστηρίξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου είπε ένα ξερό “δεν το έχω σκεφτεί” φούντωσε ακόμα περισσότερο τα σενάρια. Ούτε μια καλή κουβέντα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν ήταν τυχαίο, ως εκ τούτου, το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά ανέλαβε να επισημάνει αυτή την ανακολουθία της Ν.Δ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στενός πολιτικός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από το βήμα του συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου και εκτός προγράμματος είπε πως ” ο Προέδρος της Δημοκρατίας ασκεί τα Συνταγματικά του καθήκοντα με άψογο τρόπο, ως σύμβολο ενότητας και ως έκφραση του ελληνικού έθνους».

Ο Μεϊμαράκης έχει γίνει κοινωνός των σεναρίων που απεργάζονται κάποιοι εντός και εκτός Ν.Δ (λέγεται ότι από τους “εκτός” πρωτοστατεί γνωστός αρθρογράφος με οξύτατη αντιΣύριζα γραφή που έχει συστήσει και “όμιλο προβληματισμού” που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αντιπρόεδρο του κόμματος) και έσπευσε να στείλει μηνύματα. Όπως έπραξε και ο Ευάγγελος Αντώναρος που δημοσιοποίησε το σχέδιο των ίδιων κύκλων.

Εάν λάβει κανείς υπόψη του την “πρεμούρα” κάποιων να επιδαψιλεύουν τιμές στον Σέρτζιο Ματαρέλα για την αντίσταση στη νέα συμμαχική κυβέρνηση της Ιταλίας και την μη αποδοχή του αρχικώς προταθέντος υπουργού Οικονομικών αντιλαμβάνεται ακόμα περισσότερο “τι τρέχει”. Σχετικό άρθρο έγραψε πρόσφατα στην “Καθημερινή” και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, εγγυητής της ενότητας του “ΚΙΝ.ΑΛ” αλλά και με ισχυρές βλέψεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Έπεται συνέχεια. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που αναγκαστεί να στείλει τα δικά του μηνύματα ο Κώστας Καραμανλής. Ίσως με τη διατύπωση αιτήματος για μια επίσκεψη στο Προεδρικό μέγαρο…on camera.

Ενδιαφέρον επί του θέματος έχει και το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στο anoixtoparathyro.gr

About Author