Η Βουλή στα χρώματα του Athens Pride

Για πρώτη φορά στα χρώματα του Athens Pride αναμένεται να φωταγωγηθεί η Βουλή. Την απόφαση για τη φωταγώγηση του κτιρίου στα χρώματα του ουράνιου τόξου, έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Η θηλυκότητα με σύνθημα «Παρούσα», είναι το κεντρικό θέμα του Athens Pride 2018 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Athens Pride, το φεστιβάλ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η παρέλαση ξεκινάει στις 7 μ.μ. και το σλόγκαν του Athens Pride 2018 είναι «Παρούσα».

Στη σκηνή του Athens Pride θα ανέβουν φέτος η Ευρυδίκη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Μαρίνα Σάττι, ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κοψής και η Άννα Γούλα, ενώ οι Drag Act και οι Rainbow Dancers αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό με τις μαγευτικές τους χορογραφίες.

Εν τω μεταξύ, με τον δικό της τρόπο θα συμμετάσχει η Βουλή, καθώς με απόφαση του Νίκου Βούτση, θα φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Χορηγοί στο φετινό φεστιβάλ θα είναι επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι Πρεσβείες της Αυστραλίας της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ, και σημαντικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι «η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας».

Όπως αναφέρει το σποτ που συνοδεύει την ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει παρούσα, στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μίας κοινωνίας προόδου, μίας κοινωνίας αλληλεγγύης, μίας κοινωνίας αξιοπρέπειας».

About Author