Το ΟΑΚΑ εντάσσεται στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Εξέλιξη, με βάση την δέσμευση της Κυβέρνησης προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που ευνοεί το Athens Alive αποτελεί η ένταξη του ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η πλευρά της Κυβέρνησης είχε δεσμευθεί πως θα κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να γίνουν τα βήματα εκείνα ώστε να προχωρήσει το πρότζεκτ του Athens Alive. Ένα από αυτά, είναι και η ένταξη των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Να πάψει δηλαδή το ΟΑΚΑ να αποτελεί έναν οργανισμό του Δημοσίου και να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρία.

Για αυτόν τον σκοπό, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνέστησε ειδική ομάδα εργασίας με συντονίστρια τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Έλενα Παπαδοπούλου, που θα αναλάβει όλες τις τεχνικές διαδικασίες για την ένταξη του ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο. Ως τις 12 Ιουνίου πρέπει να έχει συνταχθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ώστε οι εγκαταστάσεις να αποτελούν Ανώνυμη Εταιρία ως το τέλος του 2018.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική αναφορικά με το Athens Alive καθώς αφενός φαίνεται να γίνεται πράξη η δέσμευση της Κυβέρνησης προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πως θα προχωρήσει τις διαδικασίες fast track και αφετέρου μπορεί κανείς να πει πως το νερό μπαίνει στο αυλάκι προκειμένου να πάρουν σειρά τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση αυτού του τεράστιου πρότζεκτ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

About Author