“Γιορτή” για τον Θάνο Μικρούτσικο – Μάθημα ζωής η συναυλία στον Βύρωνα [video, εικόνες]

Ασφυκτικά γεμάτο το θέατρο Βράχων για τον Θάνο Μικρούτσικο. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης υποδέχτηκε στο Βύρωνα τους φίλους του. Τους πραγματικούς φίλους που είναι και συνοδοιπόροι στην προσωπική του ζωή του αλλά και το κοινό που τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια και του δίνει την αγάπη του, όπως τόνισε και ο ίδιος, κατά κύματα.

Η συναυλία είχε άλλωστε τον τίτλο «όσοι περπάτησαν μαζί μου». Όλοι ήταν εκεί για να τον στηρίξουν συμμετέχοντας σε μία συναλία που θα αποδειχτεί ιστορικής σημασίας.

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος υποδέχτηκε στη σκηνή τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Μεράντζα, Κώστα Θωμαΐδη, Μανώλη Μητσιά, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μαριάννα Πολυχρονίδη. Λίγο νωρίτερα μίλησε στους δημοσιογράφους δίνοντας μαθήματα δύναμης. «Δεν φοβάμαι! Όπως έζησα όλη μου τη ζωή, θα ζήσω όση μου απομείνει«, δήλωσε αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η συναυλία ξεκίνησε στις 9 και ολοκληρώθηκε κοντά στα μεσάνυχτα με τον Θάνο Μικρούτσικο να παίζει ακούραστα πιάνο, σε όλη τη διάρκεια, συνοδεύοντας τα τραγούδια που σημάδεψαν και συντροφεύουν τρεις γενιές στις κοινές αγωνίες τους, στους αγώνες τους, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές. Τα τραγούδια που εκφράζουν τον καθέναν από μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί.

Στο πλευρό του ήταν όμως και η οικογένειά του: η σύζυγός του, τα παιδιά του και ο αδερφός του, Ανδρέας Μικρούτσικος. Από τη συναυλία όμως δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εκπρόσωποι του ΚΚΕ. Ο Γενικός Γραμματέας του, Δημήτρης Κουτσούμπας έφτασε από νωρίς στο Βύρωνα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Θάνο Μικρούτσικο αλλά και τους υπόλοιπους τραγουδιστές οι οποίοι μοιράζονται τα ίδια πολιτικά «πιστεύω». Στο κοινό ο φωτογραφικός φακός του TLIFE εντόπισε και την πρώην Γενική Γραμματέα του ΚΚ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία συνδέεται με πολλά χρόνια φιλίας με τον μουσικοσυνθέτη.

 

ΠΗΓΗ: tlife.gr

About Author