Βόμβα Τζουλιάνι: Παρακαλούσε “στα τέσσερα” ο Κιμ για την συνάντηση με τον Τραμπ

Λίγες μέρες πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι προκαλεί σάλο με μια δήλωσή του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκλιπαρούσε «στα τέσσερα» να γίνει η Σύνοδος Κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει ο Τζουλιάνι, φίλος και δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, όπως αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

«Έλεγαν (οι Βορειοκορεάτες) ότι θα εξαπέλυαν πυρηνικό πόλεμο εναντίον μας, ότι θα μας νικούσαν σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε ο Τζουλιάνι κατά τη διάρκεια συνάντησης επενδυτών στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

«Εμείς είπαμε ότι δεν θα πάρουμε μέρος σε μια σύνοδο υπό αυτές τις περιστάσεις», συνέχισε, αναφερόμενος στη συνάντηση που ακυρώθηκε στα τέλη του Μαΐου από τον Τραμπ, πριν τελικά επιβεβαιωθεί από τον ίδιο ότι θα γίνει όπως προγραμματιζόταν αρχικά.

«Και λοιπόν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπεσε στα τέσσερα κι εκλιπάρησε να γίνει (η σύνοδος)», φέρεται να είπε ο Τζουλιάνι, προσθέτοντας «σε ακριβώς αυτή τη θέση θέλεις να τον έχεις».

Αυτό που απομένει τώρα είναι να δούμε αν και πως θα αντιδράσει η Πιονγκγιάνγκ, αλλά και ο ίδιος ό βορειοκορεάτης ηγέτης.

 

About Author